Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των “πιστολέρο” πίσω από την ΓΑΔΑ

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία επιχείρηση της Αστυνομίας στους δρόμους γύρω από το κτίριο της ΓΑΔΑ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων όπου αναζητούνται οι τρεις κακοποίοι που το πρωί άνοιξαν πυρ χωρίς κανένα δισταγμό κατά αστυνομικών που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Κεδρήνου, πίσω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στις 8.40. Ομάδα αγνώστων επέβαινε σε όχημα το οποίο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο θεωρώντας ότι κινούταν ύποπτα. Οι δράστες αρνήθηκαν να σταματήσουν για έλεγχο και χωρίς δεύτερη σκέψη αποβιβάστηκαν από το όχημα και άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ χωρίς ευτυχώς να προκληθεί τραυματισμός.

Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν στα πυρά με καταιγισμό πυροβολισμών, ενώ μάρτυρες του… φαρ ουέστ σκηνικού έγιναν αμέριμνοι πολίτες που διέρχονταν από το σημείο. Να σημειωθεί ότι οι τρεις κακοποιοί ήταν πάνοπλοι και έφεραν μαζί τους καλάσνικοφ με τα οποία και πυροβόλησαν τους αστυνομικούς, ενώ σφαίρες «σφηνώθηκαν» στις μοτοσυκλέτες των αστυνομικών. Μάρτυρες αναφέρουν ότι οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ σώθηκαν από θαύμα.

Οι δράστες που αρνήθηκαν να σταματήσουν σε έλεγχο και πυροβόλησαν τουλάχιστον οκτώ φορές, ως πιθανό κίνητρο της ύποπτης κίνησής τους στην περιοχή εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι είχαν τη ληστεία. Εντύπωση, δε, προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες επέλεξαν ένα σημείο «αστακό» από αστυνομικούς καθώς βρέθηκαν ουσιαστικά μια «ανάσα» από το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Το αυτοκίνητο των δραστών, μαύρο Volvo, βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα στην οδό Αχαΐας και εξετάζεται από τους αστυνομικούς για αποτυπώματα. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει προκύψει κάποιο νεότερο στοιχείο.

Πηγή: newpost.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ