Ο Δήμαρχος Αθηναίων και ο Υπ. Δημ. Τάξης ματαιώνουν ρατσιστικό συσσίτιο

Σε στενή συνεργασία για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο Δήμος Αθηναίων και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κινούνται για την ματαίωση του ρατσιστικού συσσιτίου που οργανώνει η Χρυσή Αυγή στην πλ.Αττικής σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης τόνισε ότι η διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» είναι «παράνομη και πολιτικά απαράδεκτη» και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας υπογράμμισε το γεγονός ότι το ρατσιστικό συσσίτιο προγραμματίστηκε ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και επισήμανε: «Οι “φιλεύσπλαχνοι” νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον “φιλανθρωπικό” οίστρο τους».

Παρά την απαγόρευση του ρατσιστικού συσσιτίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Χρυσή Αυγή επιμένει στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και για το σκοπό αυτό στην πλ.Αττικής θα παραβρίσκεται απόψε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Στο συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» που είχε επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα στην πλατεία Συντάγματος, παρά την απαγόρευση από το Δήμο Αθηναίων, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ χρυσαυγιτών και αστυνομίας, που απέτρεψε την πραγματοποίηση του.

Ακολούθησε η επίθεση του βουλευτή της ΧΑ Γ.Γερμενή στον Γ.Καμίνη μέσα στο Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου, με θύμα ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, το οποίο δέχθηκε τη γροθιά του χρυσαυγίτη στο πρόσωπο. Σε εκείνο το επεισόδιο, υπενθυμίζεται, ότι ο Γ.Γερμενής επιχείρησε να τραβήξει και πιστόλι.

Πηγές του Δήμου Αθηναίων σημείωναν: «Αν θέλουν, πάλι, να μοιράσουν τρόφιμα και ρούχα, ας το κάνουν στα γραφεία τους. Ο Δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να δώσει καμία άδεια για συσσίτια στις πλατείες της Αθήνας».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: «Η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη δημόσια διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της πόλης, απαραίτητη είναι η σχετική άδεια από τον δήμο Αθηναίων.

»Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη για αύριο διανομή ειδών και τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

»Σε κάθε περίπτωση πάντως, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε: «Η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

»Οι “φιλεύσπλαχνοι” νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον “φιλανθρωπικό” τους οίστρο».

Newsroom ΔΟΛ