H Σύρος έχει διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ. Ταξιδέψτε μαζί του…

Το πρώτο Φεστιβάλ Διεθνούς Κινηματογράφου της Σύρου θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 9 Αυγούστου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, εστιάζοντας σε σύγχρονες ελληνικές και διεθνείς ταινίες που πραγματεύονται την έννοια του ταξιδιού.

Οπως αναφέρουνοι διοργανωτές του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου που θα διεξαχθεί από τις 6 έως και τις 9 Αυγούστου, ο σκοπός του είναι «να εστιάσει σε ταινίες που πραγματεύονται το θέμα του ταξιδιού. καίριο ζήτημα και για την ιστορία αλλά και για την σημερινή κατάσταση της Σύρου και της Ελλάδας που φέρνει στο προσκήνιο γεγονότα όπως η διασπορά, η μετανάστευση, και η συμβίωση πολιτισμών».

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν η Κασσάνδρα Σελεστίν και ο Τζέικομπ Μόε, οι οποίοι, αν και έχουν μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη,συνδέονται και οι δύο με την Ελλάδα μέσω των οικογενειών τους. Η Κασσάνδρα έχει περάσει κάθε καλοκαίρι της ζωής της στην χώρα καθώς η μητέρα της είναι Ελληνίδα, ενώ ο Τζέικομπ, του οποίου η μητέρα είναι επικεφαλής του τμήματος Μοντέρνων Ελληνικών του Columbia University, έχει φοιτήσει σε Ελληνικό λύκειο για ένα εξάμηνο. Και οι δύο θεωρούν τη Σύρο δεύτερη πατρίδα τους, γνωρίστηκαν εκεί όταν ήταν δεκατριών ετών και τώρα, φρέσκοι απόφοιτοι πανεπιστημίου, θέλουν να ασχοληθούν με τον κινηματογράφο, ξεκινώντας από την υλοποίηση του Φεστιβάλ που ήταν μια ιδέα που εμπνεύστηκαν πέρυσι το καλοκαίρι καθώς κολυμπούσαν στο νησί.

2

18 ταινίες ελληνικής και διεθνούς παραγωγής απαρτίζουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ανάμεσα στις οποίες βρίσκουμε από την ελληνική πλευρά το «L» του Μπάμπη Μακρίδη, τον «Δεκαπενταύγουστο» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, το «Slow Business of Going» της Αθηνάς Τσαγγάρη, το «Κορίτσι με τα Μαύρα» του Μιχάλη Κακογιάννη, το ντοκιμαντέρ «Little Land» του Νίκου Νταγιαντά και τις μικρού μήκους «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη, «Exit Κ1» της Τζάνις Ραφαηλίδου, το «The Foreigner» της Αλήθεια Αβράμη και το «Ενας Λαμπερός Ηλιος» του Βασίλη Λουλέ,

Από ξένες παραγωγές θα προβληθούν τα «Aquí Y Allá» του Μεξικάνου Αντόνιο Μέντεζ Εσπάρζα, τα ντοκιμαντέρ «Hélio Oiticica» του Βραζιλιάνου Σέζαρ Οίτσικα Φίλο, το «No Man’s Zone» του Ιάπωνα Τόσι Φουτζιγουάρα, το «Tchoupitoulas» των Αμερικάνων Μπιλ και Τέρνερ Ρος, το «Dublin’s Trap» του Βρετανού Μπράιαν Κάρτερ και τα μικρού μήκους «Away» της Ρωσίδας Ανα Σαρουκάνοβα, «Νuvole, Mani» του Ιταλού Σιμόν Μάσι, το «The Nose» του Ναθάνιελ Ντρέιπερ και το «Travel Songs» του Αμερικάνου Γιόνας Μέκας.

Ολες οι προβολές είναι δωρεάν για το κοινό και θα πραγματοποιηθούν σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες στο νησί της Σύρου. Το Φεστιβάλ χρηματοδοτείται αποκλειστικά μέσω καμπάνιας crowdfunding στο Kickstarter, συνεργάζεται με το CineDoc ενώ κέρδισε και την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας η οποία βοήθησε με κάθε τρόπο στην πραγματοποιήση του.

Διαβάστε περισσότερα για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου στο επίσημο site του στο Internet.

Πηγή: flix.gr