Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει γιάφκα της DHKC στην Ελλάδα!

Κανένα ενδεχόμενο δεν αποκλείουν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ούτε καν να πάρχει κάπου γιάφκα του DHKP στην Ελλάδα! Ο ενοπισμός του οπλοσασίου μέσα στο φουσκωτό σκάφος, ανοιχτά της Χίου δίνει νέες διαστάσεις στο όλο θέμα ενώ η αστυνομία δεν ξέρει ακόμη πώς και πού θα χρησιμοποιούνταν τα όπλα αυτά.

“Αυτό που βρήκαμε είναι το ένοπλο κομμάτι της οργάνωσης” ισχυρίζονται ανώτατα στελέχη της Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Από τα ευρήματα της αστυνομίας για την υπόθεση - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Από τα ευρήματα της αστυνομίας για την υπόθεση – ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Οι αρχές, δεν είναι σε θέση ακόμα να γνωρίζουν τη διαδρομή των όπλων και των εκρηκτικών ωστόσο διαπιστώνουν, ότι αυτά, ήταν στη Χίο.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ

Διαπιστώνεται επίσης ότι στς 26 Ιουλίου, οι δύο Έλληνες που ήταν στο σκάφος με τα όπλα και συνελήφθησαν,
είχαν ταξιδέψει από Πειραιά προς Μυτιλήνη και έμειναν εκεί ένα βράδυ.
Από εκεί ταξίδεψαν στη Χίο, όπου τους περίμενε ένας Έλληνας και ένας Τούρκος και το πρωί, της επόμενης ημέρας που εντοπίστηκαν, εμφανίστηκαν και οι άλλοι δύο Τούρκοι καταζητούμενοι -που ήταν και εκείνοι στο σκάφος- μαζί με τον οπλισμό και τα εκρηκτικά.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υποστηρίζουν ότι και οι 6 συλληφθέντες γνώριζαν πού πήγαινε ο οπλισμός ωστόσο οι αστυνομικοί δε γνωρίζουν πώς θα τον χρησιμοποιούσαν…
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΤΝΟΜΙΑΣ

Σύμφωνα με όσα είπε

ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας : «Όπως διαπιστώθηκε, μετέφεραν από την Ελλάδα στην Τουρκία βαρύ οπλισμό και συγκεκριμένα, δύο αντιαρματικές ρουκέτες LOW, τέσσερις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου F1, ρωσικής προέλευσης, τέσσερις πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων, δύο πιστόλια των 9mm, 195 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm, τέσσερις γεμιστήρες, δύο αυτοσχέδια εκρηκτικά γεμίσματα ζελατινοδυναμίτιδας, δύο πλήρεις αυτοσχέδιους ωρολογιακούς μηχανισμούς με ηλεκτρικό πυροκροτητή και έξι κόκκινες όμοιες σημαίες, οι οποίες έχουν στο κέντρο ένα κίτρινο αστέρι και κάτω από αυτό αναγράφουν με κίτρινα γράμματα, την ένδειξη “DHKC”.

Στο πλαίσιο των ερευνών, σε Χίο και Αθήνα, συνελήφθησαν την 30 Ιουλίου 2013, έξι άτομα, τρεις Έλληνες, ηλικίας 22, 50 και 51 ετών και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 33, 55 και 54 ετών, αντίστοιχα.

Επίσης, προσήχθησαν, για να εξετασθούν, 17 συνολικά αλλοδαποί, υπήκοοι Τουρκίας, 11 από την Αθήνα, τρεις από τη Θεσσαλονίκη και τρεις από τη Χίο, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10 έρευνες σε οικίες και χώρους, παρουσία εκπροσώπων της Δικαστικής Αρχής.

Ειδικότερα, την 30η Ιουλίου 2013, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, εντόπισε και έλεγξε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών φουσκωτό ταχύπλοο, μήκους επτά περίπου μέτρων, με τέσσερις επιβαίνοντες, δύο Έλληνες 22 και 50 ετών και δύο αλλοδαπούς 33 και 55 ετών.

Το σκάφος, ο βαρύς οπλισμός, τα εκρηκτικά και τα πυρομαχικά, μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή Χίου όπου και κατασχέθηκαν, οι δε επιβαίνοντες συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο 55χρονος υπήκοος Τουρκίας, που επέβαινε στο σκάφος, διώκεται με Ερυθρά Αγγελία από την Interpol Τουρκίας, για τρομοκρατική δράση. Είχε υποβάλει, με ψευδή στοιχεία ταυτότητας, αίτημα για πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, το οποίο έχει απορριφθεί.

Ομοίως, και ο 33χρονος Τούρκος υπήκοος, που επέβαινε στο σκάφος, είχε υποβάλει αίτημα για πολιτικό άσυλο, το οποίο απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτο, καθότι δεν εμφανίστηκε στην ημερομηνία συνέντευξης.

Στο πλαίσιο αυτό, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν στη Χίο, προχθές, άλλα δύο άτομα, ένας 50χρονος Έλληνας και ένας 54χρονος αλλοδαπός υπήκοος Τουρκίας.

Οι έξι συνολικά συλληφθέντες στη Χίο βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που συνδέονται με τρομοκρατική δραστηριότητα, όπως, κατασκευή, προμήθεια, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και μηχανισμών, πυρομαχικών, χειροβομβίδων, πιστολιών και πολεμικού υλικού, με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων, τη χρησιμοποίησή τους, για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε πράγματα και ανθρώπους και τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον Εισαγγελέα Εφετών Χίου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και χώρους στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Λουτράκι και στη Χίο, μεταξύ των οποίων και στα Γραφεία Επιτροπής Αλληλεγγύης Πολιτικών Προσφύγων στην οδό Τζαβέλα στην Αθήνα.

Από τις μέχρι σήμερα έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

40 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 50 κάρτες SIM, 25 μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, πλήθος laptop και tablet υπολογιστών, 30 συσκευές αποθήκευσης δεδομένων USB, 10 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, 44 φυσίγγια κρότου λάμψης, 60 ψηφιακοί δίσκοι CD, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και βιβλίων, μία εκτύπωση ψηφιακού χάρτη, στην οποία απεικονίζεται παράκτια περιοχή της Τουρκίας, συγκεκριμένα η περιοχή Καραντουρούμ της Σμύρνης, ενώ υπάρχουν και κάποιες συντεταγμένες, 2 έγχρωμες εκτυπωμένες φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται παράκτιες περιοχές με ενδείξεις γραμμένες στην Τουρκική γλώσσα και ένα φύλλο χαρτιού, στη μία πλευρά του οποίου υπάρχουν εντυπωμένες έγχρωμες φωτογραφίες, που απεικονίζουν παράκτιες περιοχές.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ σημειώνεται ότι, κατά την είσοδο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο χώρο της οδού Τζαβέλα, άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός, είχαν αρχίσει να καταστρέφουν ψηφιακά αρχεία.

Όλα τα κατασχεθέντα πειστήρια θα υποβληθούν σε εργαστηριακές εξετάσεις από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τους 11 προσαχθέντες στην Αθήνα, και συγκεκριμένα από το χώρο της οδού Τζαβέλα, συνελήφθησαν δύο ακόμα αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας, ένας 51χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του πλαστά έγγραφα και συγκεκριμένα Βουλγαρικό Διαβατήριο, Ταυτότητα και Άδεια Οδήγησης, καθώς και ένας 48χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του πλαστό Γαλλικό Διαβατήριο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 51χρονος και ο 48χρονος, υπήκοοι Τουρκίας, διώκονται με Εθνικά Εντάλματα Σύλληψης των Τουρκικών Αρχών, για τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση DHKPC, ο δε 48χρονος διώκεται και με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Γερμανικών Αρχών. Το Γαλλικό διαβατήριο είχε κλαπεί από το στρατιωτικό ακόλουθο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, τον Απρίλιο του 2013.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, υπήρξε άψογη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε επαφή με τις Τουρκικές Διωκτικές Αρχές για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Οι έρευνες συνεχίζονται».