Ο Ομπάμα… έστησε τους G-20 στο δείπνο !

Μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να “καίγεται” για το θέμα της Συρίας και να κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχει την έγκριση της ανάληψης στρατιωτικής δράσης στο συριακό έδαφος, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει με καθυστέρηση μισής ώρας στο δείπνο των G-20, στο οποίο ο Βλαντιμιρ Πούτιν είχε προαναγγεόλει ότι θα συζητηθεί το θέμα της Συρίας !

Ο Ομπάμα εμφανίστηκε γύρω στις 20:50 (ώρα Ελλάδας), περίπου μισή ώρα μετά την άφιξη των υπόλοιπων καλεσμένων, στο μέγαρο Πέτερχοφ για το δείπνο. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε φτάσει στο μέγαρο η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία τράβηξε πάνω της τα φλας των φωτοειδησεογράφων λόγω της καθυστέρησής της.

Ούτε ο Λευκός Οίκος, ούτε οι εκπρόσωποι της Ρούσεφ σχολίασαν το γεγονός.

Μισή ώρα νωρίτερα, οι περισσότεροι άλλοι ηγέτες, με επικεφαλής τον Πούτιν, κατευθύνθηκαν στο Πέτερχοφ διασχίζοντας με τα πόδια ένα μεγάλο πάρκο. Κατά τη διάρκεια της περιπάτου τους ο Πούτιν είχε μια σύντομη συνομιλία με την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε πιάσει κουβέντα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ακύρωσε το ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα στην Καλιφόρνια για να παραμείνει στην Ουάσινγκτον και να εργαστεί πάνω στο σχέδιο απόφασης για τη Συρία που πρόκειται να παρουσιαστεί στο Κογκρέσο, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, κι ενώ αυξάνονται οι φωνές κατά της επέμβασης, υπό την πίεση και της κοινής γνώμης.

“Το ταξίδι του προέδρου στην Καλιφόρνια ακυρώθηκε. Θα παραμείνει στην Ουάσινγκτον” για να προωθήσει το σχέδιό του στο Κογκρέσο, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Νωρίτερα σήμερα, ένας συνεργάτης του προέδρου είπε ότι ο Ομπάμα επρόκειτο να μιλήσει τηλεφωνικά με Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές για να τους πείσει να ψηφίσουν υπέρ μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

 

 News.gr