Σαμαράς στην ΔΕΘ: «Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα – Η χώρα στέκεται στα πόδια της» (VIDEO)

«Τις τελευταίες δεκαετίες, η ΔΕΘ έχασε τον εξαγωγικό της προσανατολισμό και έγινε έθιμο κάθε πρωθυπουργός να εξαγγέλλει πως θα μοιράσει επιδοτήσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 78ης Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης και σημείωσε πως πλέον η «ΔΕΘ γυρίζει σελίδα».

Ο κ. Σαμαράς, κατά την έναρξη της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα και στν αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη.

«Την ιστορική ταυτότητα της Μακεδονίας δεν την διαπραγματευόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «ο ρόλος της Μακεδονίας και της Θράκης ξεπερνά τα σύνορα με απόλυτη συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς».

«Η μάχη για την εξωστρέφεια αρχίζει από εδώ», τόνισε και σημείωσε πως «αφήνουμε για πάντα πίσω το παρελθόν».

«Σκεφτείτε που ήμασταν πέρσι και που είμαστε» φέτος ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε «πως φέτος πιάνουμε το πρωτογενές πλεόνασμα». «Αν είχαμε βγει από το ευρώ, θα ήμασταν κράτος πάριας», είπε και εξαπέλυσε επίθεση σε όσους είχαν επενδύσει στη χρεοκοπία της χώρας.

«Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα ήταν καταστροφή για την οικονομία μας», τόνισε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε πως «η Ελλάδα είανι άξονα σταθερότητας και σταθεροποίησης για ολόκληρη την περιοχή».

«Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και οι δανειστές πρέπει να κάνουν το ίδιο», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ και τώρα η Ελλάδα είναι υπολογίσιμη και θα γίνει ακόμη ισχυρότερη στο μέλλον».

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως πλέ3ον «σπάμε τα καρτέλ και τη γραφειοκρατία», ενώ έκανε λόγο για «πάρτι» στα Ταμεία, όπου πλέον θα μπει τάξη και δεν θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

«Μπαίνει τάξη στο φορολογικό σύστημα», είπε και ξεκαθάρισε πως «φέτος είναι η πιο δύσκολη χρονιά».

«Οι πολίτες καλούνται να αντιμετπώισουν δυσβάστακτη φορολογία», αλλά όπως είπε «αυτό είναι μόνο για φέτος γιατί υπήρχαν χρέη από προηγούμενες χρονιές».

«Θα ελαφρύνουμε τη μεσαία τάξη», συμπλήρωσε και αναφερόμενος στη μέιωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τόνισε πως το μέτρο πέτυχε και αυξάνονται τα φορολογικά έσοδα του Κράτους.

«Για πρώτη φορά πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα, η χώρα πιάνει τους στόχους και στέκεται στα πόδια της», επεσήμανε, ενώ διευκρίνισε πως «προτεραιότητες είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ένστολοι και όσοι έχουν επιβαρυνθεί άδικα».

Αναφερόμενος στην ύφεση και την οικονομία, ο ίδιος δήλωσε: «Φέτος είναι η πρώτη φορά που στη μέση της χρονιάς υπάρχει εκτίμηση για μείωση της ύφεσης. Ο τουρισμός σημειώνει άνοδο ρεκόρ και εκτιμάται πως οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 18 εκατομμύρια».

«Στο τέλος της χρονιάς είμαι σίγουρος πως θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και η οικονομία θα ανακάμπτει», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «ελάφρυνση της κοινωνίας με μέτρα για την κοινωνία» και αναφέρθηκε στα προγράμματα για τους ανέργους με κοινωφελή προγράμματα.

«Για πρώτη φορά δίνουμε ασφάλιση σε επιχειρηματίες και στα μέλη των οικογενειών τους, που έκλεισαν τα μαγαζιά τους», είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια να περιμένει την ανάκαμψη αλλά την πετυχαίνει».

Αναφερόμενος στο χρέος, είπε πως «καταφέραμε να μειώσουμε τους τόκους του χρέους και να πετύχουμε το κούρεμα».

«Μειώσαμε το χρέος κατά 145 δισ. ευρώ»

Αναφερόμενος στην ύφεση και την οικονομία, ο ίδιος δήλωσε: «Φέτος είναι η πρώτη φορά που στη μέση της χρονιάς υπάρχει εκτίμηση για μείωση της ύφεσης. Ο τουρισμός σημειώνει άνοδο ρεκόρ και εκτιμάται πως οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 18 εκατομμύρια».

«Στο τέλος της χρονιάς είμαι σίγουρος πως θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και η οικονομία θα ανακάμπτει», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «ελάφρυνση της κοινωνίας με μέτρα για τους αδύναμους» και αναφέρθηκε στα προγράμματα για τους ανέργους με κοινωφελή προγράμματα.

«Για πρώτη φορά δίνουμε ασφάλιση σε επιχειρηματίες και στα μέλη των οικογενειών τους, που έκλεισαν τα μαγαζιά τους», είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια να περιμένει την ανάκαμψη αλλά την πετυχαίνει».

Αναφερόμενος στο χρέος, είπε πως «καταφέραμε να μειώσουμε τους τόκους του χρέους και να πετύχουμε το κούρεμα. Έτσι μειώσαμε το χρέος κατά 145 δισ. ευρώ».

Επίθεση σε «όσους αποδομούν την επιτυχία της κυβέρνησης»

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για ρεσιτάλ υποκρισίας και λαϊκισμού, τονίζοντας ότι «τα δυο άκρα δεν θα κυβερνήσουν, γιατί δεν μπορούν».

Ο πρωθυπουργός, έκανε λόγο για προσπάθεια αποδόμησης της προσπάθειας που γίνεται, επισημαίνοντας: «Ότι πετύχαμε το πετύχαμε σε συνεργασία με τους εταίρους, όχι οδηγώντας σε σύγκρουση και σε έξοδο από το ευρώ». Κάτι που στενοχωρεί τους επικριτές μας, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας:

«Χάνουν την ψυχραιμία τους οι προφήτες της καταστροφής, επειδή όπως λένε είμαι αισιόδοξος. Νομίζουν ότι δεν βλέπω την ανεργία, τον πόνο; Δεν ξέρω ότι ο κόσμος ζορίζεται και υποφέρει; Μα αυτό ακριβώς που πολεμώ είναι η φτώχεια και η ανεργία».

Και πρόσθεσε:

«Εκείνοι καταψηφίζουν τα πάντα, κάθε νοικοκύρεμα, αντιδρούν κάθε φορά που μπαίνει η αστυνομία σε δημόσια κτήρια που επί χρόνια έχουν καταλάβει αναρχικοί, κατήγγειλαν ότι κλείσαμε την διεφθαρμένη ΕΡΤ, παραπονιούνται ότι δεν φέρνουμε επενδύσεις και όταν τις φέρνουμε θέλουν να τις διώξουν.

Είναι ένα ρεσιτάλ ανυπόφορου λαϊκισμού και υποκρισίας. Οι επικριτές μας οραματίζονται την καταστροφή της χώρας γιατί έχουν γίνει ένα με το χθες και πολύ στενοχωριούνται που η Ελλάδα γυρίζει την σελίδα στο αύριο».

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση και στη Χρυσή Αυγή, χαρακτηριζόντας τα μέλη της «νεοναζί» και επισημαίνοντας:

«Μιλάμε για εθνικό συμφέρον και θαυμάζουν τους τυράννους. Η παρουσία τους αποδυναμώνει τη χώρα», είπε και συμπλήρωσε, σε έντονο ύφος: «Τα δύο άκρα θέλουν να συγκρουστούν πάνω στα ερείπια της χώρας αλλά δεν θα τους περάσει γιατί κανείς από τους δύο δεν θα κυβερνήσει».

«Χτίζουμε μια νέα Ελλάδα»

«Η Ελλάδα που χτίζουμε θα είναι αντάξια αυτών που πολέμησαν και αγωνίστηκαν για την χώρα», είπε και συμπλήρωσε πως «πριν λίγα χρόνια τα παιδιά μας έφυγαν στο εξωτερικό. Είναι υποχρέωσή μας να τα φέρουμε πίσω και να χτίσουμε μια Ελλάδα πιο ανταγωνιστική».

«Τέλος η Ελλάδα που αναζητά προστασία και προστάτες. Πλέον θα αναζητά συμμάχους», είπε και πρόσθεσε: «Πλέον οι πολίτες θα αισθάνονται την ασφάλεια που τους χρωστά το Κράτος».

«Κάποιους τους ενοχλεί η θρησκεία και η Ιστορία μας αλλά θα δώσουμε τέλος σε όλα αυτά», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως σύντομα «η Ελλάδα θα απαλλαγεί από τα Μνημόνια και τους δανεισμούς και για αυτό παλεύει η κυβέρνηση».

Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν, λέγοντας πως «η επιτυχία της χώρας θα είναι επιτυχία όλων των Ελλήνων».

«Τολμάμε για την Ελλάδα και ενώνουμε τους Έλληνες», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Η ΔΕΘ γυρίζει σελίδα

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της ΔΕΘ, λέγοντας: «Τις τελευταίες δεκαετίες, η ΔΕΘ έχασε τον εξαγωγικό της προσανατολισμό και έγινε έθιμο κάθε πρωθυπουργός να εξαγγέλλει πως θα μοιράσει επιδοτήσεις». Και πρόσθεσε:  η «ΔΕΘ γυρίζει σελίδα».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα και στην αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη.

«Την ιστορική ταυτότητα της Μακεδονίας δεν την διαπραγματευόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «ο ρόλος της Μακεδονίας και της Θράκης ξεπερνά τα σύνορα με απόλυτη συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς».

«Η μάχη για την εξωστρέφεια αρχίζει από εδώ», τόνισε και σημείωσε πως «αφήνουμε για πάντα πίσω το παρελθόν».

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/270643/samaras-den-tha-xreiastoyn-nea-metra-to-2014-tha-einai-etos-anakampshs#ixzz2eCgVbyhk

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε στον εκθεσιακό χώρο λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί. Στην είσοδο τον υποδέχθηκε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, ενώ στις σκάλες που οδηγούσαν στην αίθουσα τελετών στάθηκε για λίγο και χαιρέτησε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

Ο κ. Σαμαράς θα περιοδεύσει στα περίπτερα της έκθεσης, θα σταθεί στο περίπτερο της Αυστραλίας, όπου θα τον περιμένει αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της χώρας και στις 12:45 θα προεδρεύσει σύσκεψης με επιστημονικούς φορείς της πόλης στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/270643/samaras-den-tha-xreiastoyn-nea-metra-h-xwra-steketai-sta-podia-ths#ixzz2eC47O5HX