Να μην το επιτρέψουμε! Εκτός WRC το Ράλι Ακρόπολις το 2014!

Ο εθνικός μας αγώνας χάνει τη θέση του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014 και την παίρνει το Ράλι Πολωνίας.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητων Σπορ της FIA, που θα συνέλθει αυτή την εβδομάδα, θα επικυρώσει την έξοδο του Ράλι Ακρόπολις από το WRC. Το Ακρόπολις θα αντικατασταθεί από το Ράλι Πολωνίας σε ένα πρόγραμμα 13 αγώνων για το 2014.

Το Ράλι Αυστραλίας παραμένει στο πρόγραμμα για τη δεύτερη χρονιά του τριετούς συμβολαίου που έχει υπογράψει με την εταιρεία προώθησης του πρωταθλήματος.

Η απώλεια του Ακρόπολις, ενός από τους πιο εμβληματικούς αγώνες του WRC, δεν θα είναι μια δημοφιλής κίνηση κατά το βρετανικό περιοδικό Autosport. Διότι το Ακρόπολις ήταν αναπόσπαστο μέρος του WRC από τότε που θεσπίστηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, το 1973.

Ο επικεφαλής της Volkswagen Motorsport, Jost Capito, δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα, η Πολωνία ήταν σπουδαίος αγώνας όταν έγινε την τελευταία φορά και δεν υπάρχει λόγος να μην είναι στο αγωνιστικό ημερολόγιο. Από την άλλη, δεν νομίζω πως είναι καλό να βγει η Ελλάδα. Το Ακρόπολις είναι ένας εμβληματικός αγώνας. Πάντα ήταν ένα καλό, απαιτητικό ράλι που οι οδηγοί περίμεναν με αγωνία όλο το χρόνο».

«Και όταν βλέπεις την κατάσταση στην Ελλάδα, όλοι τα παίρνουν όλα από την Ελλάδα. Σε ανθρώπινο επίπεδο, δεν ξέρω πώς αυτή η χώρα θα επιβιώσει αν συνεχίσουν να τα παίρνουν όλα από το λαό της. Είναι ένας πολύ περήφανος λαός και αν τους τα πάρεις όλα –μαζί και την περηφάνια τους– τότε δεν ξέρω πώς θα μπορέσουν να ανακάμψουν» κατέληξε ο Γερμανός σε καταγωγή, Jost Capito.