Σαμαράς αναχωρώντας για τις ΗΠΑ: Δικαιοσύνη, σταθερότητα όχι εκλογές

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
Με τρεις λέξεις ο Πρωθυπουρός Αντώνης Σαμαράς προδιέγραψε τις εξελίξεις, μετά την σύλληψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, τριών βουλευτων του κομματος και μιάς δεκάδας στελεχών με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. “Δικαιοσύνη, Σταθερότητα, όχι εκλογές” είπε οκ. Σαμαράς μετά την εξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, στους δημοσιογράφους που τον περικύκλωσαν καθώς με τα πόδια κατευθύνονταν πορος το αυτοκίνητό του, το οποίο θα τον μεταφέρε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, από όπου θα αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Με τις λέξεις αυτές ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξει δίκαιη δίκη για τους συλληφθέντες, εφόσον τα στοιχεία τους οδηγήσουν σο Δικαστήριο. Επίσης, ότι δεν θα επιτρέψει να διασαλευθεί η Δημόσια Ταξη με οχλοκρατικές συγκεντρώσεις ούτε να υπονομευθεί η οικονομική πορεία με επεισόδια και δημιουργία κλίματος αναταρραχής και εξέγερσης.
Ακόμη, ο κ. Σαμαράς, με τη φράση “όχι εκλογές”, κατέστησε σαφές ότι ακόμη και αν παραιτηθούν της βουλευτικής τους ιδιότητας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν θα έχουμε γενικές βουλευτικές εκλογές.
Εκτίμηση -και όχι μόνο του Πρωθυπουργού- είναι ότι για κανένα λόγο και καμμία σκοπιμότητα (κομματικό συμφέρον κλπ.) δεν πρέπει να διαταρραχθεί η προσπάθεια για την εθνική ανασυγκρότηση της οικονομίας αυτή την ώρα, που έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητά τα πρώτα σημάδια μιάς θετικής πορεία της.
Ο Πρωθυπουργος αναμένεται να αφιχθεί το απόγευμα στην Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Νωρίτερα,στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν φθάσει οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης οι οποίοι ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τις συλλήψεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, βουλευτών και στελεχών του κόμματος καθώς και για τις ενέργειες που γίνονται σε δικαστικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός που νωρίτερα συνατήθηκε με την τρόικα, ενημέρωσε τα στελέχη της για την επιχείρηση εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής.

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας δήλωσε πως η ΕΛΑΣ υπο τις εντολές της δικαιοσύνης έκανε το καθήκον της για την προάσπιση της δημοκρατίας.

Ο Χ. Αθαναασίου είπε πως ο “πρωθυπουργός ζήτησε να τον ενημερώσουμε κι αυτό κάναμε. Η δημοκρατία μας είναι ισχυρή και οι θεσμοί λειτουργούν. Για όλους που συνελήφθησαν θα υπάρχει δίκαιη δίκη”.