Νέα έκκληση Σαμαρά για επενδύσεις ομογενών στην Ελλάδα

Έκκληση στους επιχειρηματίες της Ομογένειας να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος σήμερα συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στη…
Νέα Υόρκη.
“Η χώρα έχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση από δύο κόμματα που συμφωνούν με την ευρωπαϊκή προοπτική της, σας καλώ να έρθετε μόνοι σας και να δείτε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει”, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή ευνοεί την χώρα μας κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στον τουρισμό που φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τις αφίξεις να πλησιάζουν στα 18.000.000.
“Η Ελλάδα εξελίσσεται σε χώρα προσέλκυσης της επιχειρηματικότητας, είναι απαραίτητο για να επιζήσουμε σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο”, είπε ο πρωθυπουργός και έδωσε έμφαση στο ότι αλλάζει στην Ελλάδα η κουλτούρα στην αντιμετώπιση της επιχειρηματικότητας, που δεν έχει σχέση με την επιφυλακτικότητα που υπήρχε παλαιότερα.
“Από το red tape που υπήρχε στο παρελθόν εμείς στρώνουμε red carpet για τους επενδυτές”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη μείωση της γραφειοκρατίας.
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει συγκεκριμένες κινήσεις όπως ο επενδυτικός νόμος αλλά και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας που από τη μία προσφέρουν κίνητρα και από την άλλη αίρουν πολλά εμπόδια και αγκυλώσεις που υπήρχαν στο παρελθόν. Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι το γραφείο του είναι ανοικτό και δέχεται εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο όπως έγινε πρόσφατα με τον επικεφαλής της ΙΒΜ στο πλαίσιο της υποβοήθησης της καινοτομίας.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε όμως ότι υπάρχουν εγγενείς δυσκολίες λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα. Επανέλαβε ότι η δική του πρόθεση είναι να καθιερωθεί flat rate tax στο 15% αλλά οι συνθήκες προς το παρόν δεν το επιτρέπουν.
Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι σύντομα θα υπάρξει νέος νόμος για την φορολόγηση των ακινήτων που να ευνοεί την αγορά και να αναθερμάνει την οικοδομή που αποτελεί βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη της οικονομίας. Τέλος είπε ότι είναι σημαντικό ότι η χώρα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα από το οποίο το 70% θα δοθεί για την ενίσχυση των πλέον αδύναμων πολιτών