Τον οπλισμό της Χρυσής Αυγής αναζητά η αστυνομία

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και άλλων στελεχών, μελών ή συνεργαζόμενων με την ΧΑ ατόμων και εν όψει των απολογιών των κατηγορουμένων και της κατάρτισης των κατηγορητηρίων, οι εισαγγελικές αρχές και η αστυνομία συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς το έργο τους.

Σε ό,τι αφορά τις αστυνομικές έρευνες, πρώτη προτεραιότητα είναι ο εντοπισμός του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής, που σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα φυλάσσεται σε άγνωστη τοποθεσία.

Παράλληλα, αναζητούνται συμπληρωματικά επιβαρυντικά για τους κατηγορούμενους στοιχεία και στο πλαίσιο αυτό γίνονται έρευνες σε γραφεία της Χρυσής Αυγής και σε κατοικίες βουλευτών που συνελήφθησαν.

Μετά τα όπλα, το κομπιούτερ, τα usb και τα χρήματα που κατασχέθηκαν από την οικία του Νίκου Μιχαλολιάκου το Σάββατο, την Κυριακή έρευνες έγιναν στα βουλευτικά γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, αργά το βράδυ της Κυριακής έως τα ξημερώματα της Δευτέρας ερευνήθηκε το γραφείο του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρ.Παππά στη Βουλή και το σπίτι του στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σπίτι του Χρ.Παππά στα Γιάννενα εντοπίστηκε ένα 38άρι πιστόλι, φωτογραφίες του Χίτλερ, σβάστικες και γερμανικά κράνη. Πρόκειται για μια πρώτη έρευνα, καθώς η αντιτρομοκρατική ανέλαβε να εξετάσει την κατοικία σπιθαμή προς σπιθαμή.

Εν τω μεταξύ, η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσων συνεχίζει τις έρευνες σε αστυνομικά τμήματα ανά την επικράτεια για τον εντοπισμό κι άλλων συνεργαζόμενων με την ΧΑ αστυνομικών. Οι πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των επίορκων αστυνομικών (για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία) σε διψήφιο.

Πάντως, μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων και την έναρξη του ξηλώματος της οργάνωσης, δεκάδες είναι οι καταγγελίες που φθάνουν σε γνώση της υπηρεσίας εσωτερικών ελέγχων για συνεργασία αστυνομικών με την Χρυσή Αυγή.

Επιπλέον, η αστυνομία αναζητά τα 10 άτομα εις βάρος των οποίων υπάρχουν εντάλματα σύλληψης, αλλά διαφεύγουν.

«Δένονται» οι κατηγορίες

Σε ό,τι αφορά τις εισαγγελικές αρχές, εν όψει των απολογιών των 22 κατηγορουμένων τα επόμενα 24ωρα, καταρτίζονται τα κατηγορητήρια. Οι εισαγγελείς είναι πολύ προσεκτικοί στο έργο τους, προκειμένου να «δέσουν» τις κατηγορίες εις βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναμένει την πορεία του έργου των δύο ειδικών ανακριτών, Σπ.Γεωργουλέα και Χ.Παπακώστα, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εκτιμήσει την αναγκαιότητα ή μη της σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών για να ανατεθεί η υπόθεση σε Εφέτη Ανακριτή.

Οι δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας για την υπόθεση ώστε να εξειδικεύσουν σε καθέναν από τους κατηγορούμενους πράξεις για τις οποίες θα λογοδοτήσουν, στο πλαίσιο της κακουργηματικής κατηγορίας που απέδωσε ο εισαγγελέας για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές βάση του υλικού που περιέχεται ήδη στη δικογραφία είναι σε θέση να συνδέσουν «πρόσωπα και γεγονότα» ώστε να απεικονιστεί ποινικά η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος καθενός εκ των κατηγορουμένων σε συγκεκριμένες υποθέσεις με κορυφαίες τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονιών -δύο αλλοδαπών και την τελευταία του Παύλου Φύσσα- επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών, αλλά και την πρόσφατη επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα απολογηθεί την Τετάρτη και ο Χρήστος Παππάς την Πέμπτη. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της ΧΑ (Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος) θα απολογηθούν την Τρίτη, όπως και άλλοι τρεις από τους 22 συλληφθέντες.
Οι υπόλοιποι θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Μέχρι να απολογηθούν, όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Πηγή: In.gr