Σαμαράς: «Οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι πλέον υπόλογοι και υπόδικοι»

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Παρέμβαση για τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή έκανε από την Ουάσινγκτον o πρωθυπουργός, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τον συνεχάρη για την προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το νεοναζιστικό φαινόμενο.

«Στην Ελλάδα οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι πλέον υπόλογοι και υπόδικοι και κάποιοι είναι ήδη προφυλακισμένοι. Κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ποτέ ως τώρα και η εικόνα σήμερα δεν έχει καμια σχέση με αυτή πριν από δύο εβδομάδες. Είμαστε Δημοκρατία και η Δημοκρατία μας λειτουργεί και η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία αντιμετωπίζουν τις συνέπειες και όσοι παραβιάζουν το νόμο, αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη. Όλα γίνονται με βάση το νόμο και η Δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει δημοκρατική νομιμότητα και αυτό σημαίνει δημοκρατική ομαλότητα», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Η συνάντηση στον Λευκό Οίκο, όπου ήταν παρόντες και οι στενοί τους συνεργάτες, είχε διάρκεια μίας ώρας, ενώ οι δύο άντρες συναντήθηκαν για ένα τέταρτο και κατ’ ιδίαν στο γραφείο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr