Ξεκίνησε Το 59 Εθνικό Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ στο Gold Coast της Αυστραλίας

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 59ου ετήσιου συνεδρλιου της Η ΑΧΕΠΑ Αυστραλίας, στη Χρυσή Ακτή) Gold Coast του Queensland. Το Συνέδριο είναι επταήμερο (12 έως 19 Οκτωβρίου 2013. Το συνέδριο διεξάγεται στο Sea World Resort και θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι από όλες τις πολιτείες της Αυστραλίας και από τη Νέα Ζηλανδία.

Στο συνέδριο προεδρεύει ο εθνικός πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Αυστραλίας, κ. Ηλίας Δούφας, συνοδευόμενος από άλλα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.
Οι σύνεδροι θα ασχοληθούν με διάφορα θέματα και γεγονότα και θα ανταλλάξουν πολλές γνώμες και ιδέες για σημαντικά εθνικά, εκπαιδευτικά, φιλανθρωπικά και πολιτιστικά θέματα και θα εξετάσουν τούς καλύτερους τρόπους για την επίλυση τους καθώς και την προσέλκυση νέων μελών.

Στο συνέδριο θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν ο πρέσβης της Ελλάδας, κ. Χαράλαμπος Δαφαράνος, και ο ύπατος αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Ιακώβου, καθώς και ο επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Brisbane, κ. Δημήτριος Ράπτης.

Επίσης, θα συζητηθούν και θα εγκριθούν διάφορα ψηφίσματα για τα πιο σημαντικά εθνικά θέματα όπως το Μακεδονικό, το Κυπριακό, η γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, η Θεολογική σχολή της Χάλκης και η επιστροφή και αποκατάσταση των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013, οι σύνεδροι θα παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία στον ναό της Αγίας Άννας στο Gold Coast το δε μεσημέρι της ίδιας μέρας θα γίνει η επίσημη έναρξη του συνεδρίου σε εστιατόριο στο Ashmore.

Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία κατά την παραμονή τους στο Gold Coast να επισκεφθούν διάφορα αξιοθέατα της πόλης καθώς και να διασκεδάσουν σε διάφορες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

H χρονιά που πέρασε ήταν «ιστορική» για την ΑΧΕΠΑ για δύο τουλάχιστον σημαντικούς λόγους:
*Ο οργανισμός είχε ρεκόρ ανάπτυξη με αύξηση των μελών κατά 20% και με την δημιουργία έξη νέων τμημάτων, πέντε στην Αυστραλία και ένα στην Ελλάδα. Σπουδαιότερο είναι ότι από τα νέα μέλη ιδρύθηκε στη Μελβούρνη Τμήμα Νεολαίας με το όνομα Αχιλλέας, με περισσότερους από 30 νέους και νέες ηλικίας από 19 έως 25 ετών.

Οι συνολικές φιλανθρωπικές δωρεές που η ΑΧΕΠΑ προσέφερε φέτος για διάφορους μικρούς και μεγάλους φιλανθρωπικούς και εκπαιδευτικούς Οργανισμούς καθώς και ιδρύματα ιατρικών ερευνών ξεπέρασαν τις $450,000 χιλιάδες δολάρια, ποσόν διπλάσιο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Δωρεές έγιναν σε ιδρύματα στην Ελλάδα όπως ορφανοτροφεία και στον οργανισμό «Κιβωτός του Κόσμου», για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Μελβούρνη, στη Νέα Ζηλανδία για το εκκλησάκι του Αγίου Λαζάρου στο κοιμητήριο του Γουέλινγκτον, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως τα Πανεπιστήμια στην Νέα Νότια Ουαλία και Κουηνσλάνδη, σε έρευνες για τον καρκίνο του προστάτη, για το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, για το Θεολογικό κτήμα της Αρχιεπισκοπής στο Bribie Island, Cancer council in ACT, κ.λπ. Ένα σημαντικό ποσό επίσης δοθεί στο Νοσοκομείο Παίδων στο Brisbane όπως γίνεται κάθε χρόνο στην Πολιτεία που γίνεται το Συνέδριο.

Στο συνέδριο θα γίνει η εκλογή και η εγκατάσταση του νέου Εθνικού Προέδρου και του νέου Συμβουλίου για τον επόμενο χρόνο η τελετή δε, θα γίνει την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, με την παρουσία διακεκριμένων προσκεκλημένων.

Η ΑΧΕΠΑ είναι η μεγαλύτερη ελληνική οργάνωση στον κόσμο με παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Ελλάδα, Κύπρο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη, Αγγλία και Βουλγαρία. Ιδρύθηκε το 1922 από τους Έλληνες της Αμερικής με οραματισμό την προστασία των μεταναστών από τις προκαταλήψεις και διακρίσεις της εποχής. Στην Αυστραλία ιδρύθηκε τον Μάιο του 1934 στο Werris Creek της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η ΑΧΕΠΑ έχει ένα ευρύ και πολυδιάστατο πρόγραμμα με συμμετοχή σε Πολιτιστικές, Φιλανθρωπικές, Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές δραστηριότητες που επιτρέπει στα μέλη της να συμβάλλουν στην βελτίωση των ανθρωπίνων σχέσεων με απόλυτο σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας και στην διατήρηση και προβολή της Ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού μέσα στην πολυπολιτισμική Αυστραλιανή κοινωνία που ζούμε.

Όραμα και αποστολή της είναι να προωθεί τα Αυστραλό-Ελληνικά ιδανικά της Εκπαίδευσης, Φιλανθρωπίας, Αστικής Υπευθυνότητας, Οικογενειακής και Ατομικής διάκρισης.

ΣΤΟΧΟΙ

– Να προωθείται η καλή Ιδιότητα του πολίτη. Να καταπολεμάται η τυραννία και η καταπίεση, να διασφαλίζεται η ελευθερία του Έθνους και του ατόμου.
– Να προωθείται με τον καλύτερο τρόπο η γλώσσα και ο πολιτισμός στην παροικία μας και να διασφαλίζονται τα ιδανικά και η εθνική κληρονομιά του Ελληνισμού.
– Να πρωτοπορεί και να προωθεί με ειλικρινή αγάπη την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, την ανάπτυξη ενός αποδεκτού ηθικού κοινωνικού κώδικα και να ενθαρρύνεται η ανεκτικότητα..
– Να προωθείται η δημιουργία του πνεύματος φιλαλληλίας, κατανόησης, συνεργασίας και φιλανθρωπίας.
«Τα μέλη της ΑΧΕΠΑ είναι αφιερωμένα στην υποστήριξη της Κοινωνίας μας και τα Εθνικά μας θέματα, σκοπούς τους οποίους υπηρετούν με ευχαρίστηση, αγάπη και αξιοπρέπεια.»

ΗΛΙΑΣ ΔΟΥΦΑΣ
Εθνικός πρόεδρος