$10.000 από την Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και  Βικτώριας και η οργάνωση των «Πρεσβευτών της Ελλάδας» (Ο κάθε Έλληνας είναι πρεσβευτής της Ελλάδας Α.Ε.) επιθυμούν να ευχαριστήσουν όλα τα σχολεία, τους ιδιώτες και ιδιαίτερα τους μαθητές και τα νέα παιδιά, που συνέβαλαν στην επιτυχημένη εκστρατεία που εγκαινιάσθηκε τον Μάιο 2013, με στόχο την ενίσχυση του έργου του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ), στην Αθήνα.
Λόγω της γενναιοδωρίας πολλών ατόμων δόθηκε η δυνατότητα να συγκεντρωθεί το ποσό των $10.000, το οποίο έχει ήδη διατεθεί για την αγορά ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού για ασθενείς που δεν έχουν πρόσβαση στο ελληνικό σύστημα υγείας. Το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013,  ο αντιπρόσωπος των «Πρεσβευτών της Ελλάδας» και δάσκαλος των σχολείων της Κοινότητας και του σχολείου «Άριστον», κ. Νίκος Κολενδριανός, επισκέφθηκε την Αθήνα και παρέδωσε τη δωρεά στους υπεύθυνους του Κέντρου.

Από την παράδοση των φαρμάκων στην Ελλάδα

Από την παράδοση των φαρμάκων στην Ελλάδα

Η Κοινότητα εκτιμά ιδιαίτερα τη συμβολή των γονέων και των μαθητών των απογευματινών μας σχολείων, καθώς και του Alphington Grammar, που διοργάνωσαν εκδηλώσεις ειδικά για τη συγκέντρωση των χρημάτων. Η Επιτροπή Γονέων των σχολείων της Κοινότητάς μας διοργάνωσε τρεις εκδηλώσεις υπέρ του σκοπού αυτού:  μια μουσική βραδιά για τους γονείς, βραδιά κινηματογράφου και ημέρα συγκέντρωσης «χρυσών» κερμάτων. Επίσης, το Alphington Grammar διοργάνωσε μια επιτυχημένη ημέρα αθλητισμού με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και φίλων του σχολείου.
Ευχαριστούμε επίσης, όλους τους διευθυντές, δάσκαλους και καθηγητές, μαθητές και γονείς που αγκάλιασαν τόσο θερμά αυτή την πρωτοβουλία των «Πρεσβευτών της Ελλάδας» και για την υποδοχή τους στα σχολεία τους όπου όχι μόνο συγκεντρώσαμε χρήματα μαζί, αλλά συζητήσαμε για το τι βιώνουν οι συμπατριώτες μας στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στόχος των εκδηλώσεων δεν ήταν μόνο η συλλογή χρημάτων, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν τα δικά μας παιδιά για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και γενικά οι Έλληνες στην Ελλάδα, σαν αποτέλεσμα της κρίσης.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς τα ακόλουθα σχολεία που συνεργάστηκαν στην προσπάθεια αυτή και συνέβαλαν στην επιτυχία του εράνου, καθώς και στους ιδιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας:
Σχολεία: Μάθηση, ΑΧΕΠΑ, Μαράσλειος, Όμηρος, Άριστον, Alphington Grammar, Απογευματινά και Σαββατιανά Σχολεία της ΕΟΚΜΒ και τα απογευματινά σχολεία του Oakleigh Grammar.

Ιδιώτες: Φιλόπτωχος και ιερέας π.Βασίλειος Κουρτέσης του Ιερού Ναού Μεθοδίου και Κυρίλλου, κ. Σ. Παπαδόπουλος, κ. Λ. Αργυρόπουλος, κα. Λ Βασιλειάδου, κ. Κ. Μπουζίκος, οικογένεια Ανδριανάκου, οικογένεια Γιαννά, κα. Μ. Μπάτρας, κ. Γ. Σγούρδος (γιατρός από την Ελβετία), οικογένειες Παπαγιανόπουλου και Κολενδριανού (από την Ελλάδα).

Όπως είναι γνωστό, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2011, με πρωτοβουλία του Διαδημοτικού Δικτύου Αλληλεγγύης και την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.  Σκοπός του Κοινωνικού Ιατρείου είναι να προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με ελάχιστους ή μηδαμινούς οικονομικούς πόρους.

ΕΥΗ ΓΙΑΝΝΑ
Ιδρύτρια Πρεσβευτές της Ελλάδας
(Ο Κάθε Έλληνας Είναι Πρεσβευτής της Ελλάδας Α.Ε.)

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
Συντονιστής Εκπαίδευσης και μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας

Πηγή: Neoskosmos.com