Οι φωτιές “σκίασαν” τους Πανελλήνιους Αγώνες Ωκεανίας

Περίπου 700 αθλητές και αθλήτριες, ελληνικής καταγωγής, έλαβαν μέρος στους Πανελλήνιους Αγώνες Ωκεανίας, που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τριήμερο. Οι αγώνες έγιναν στην Καμπέρα, καθώς η αυστραλιανή πρωτεύουσα γιορτάζει φέτος τα εκατοντάχρονά της.

Δυστυχώς οι φετινοί αγώνες, παρά την εντυπωσιακή συμμετοχή, «σκιάστηκαν» από τις φωτιές στη Νέα Νότια Ουαλία. Μάλιστα λόγω της πύρινης λαίλαπας, έκλεισαν πολλοί δρόμοι, ακυρώθηκαν αεροπορικά δρομολόγια και πολλοί αθλητές έφτασαν με σημαντική καθυστέρηση στην πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να προκληθούν οργανωτικά προβλήματα, όπως είπε ο Συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Η διοργάνωση των Πανελλήνιων Αγώνων Ωκεανίας είναι ένα θεσμός που ιδρύθηκε από το ΣΑΕ Ωκεανίας και εξελίχθηκε σε συνδετικό κρίκο της ελληνικής νεολαίας. Οι αγώνες της Καμπέρας στηρίχθηκαν από την Ελληνική Κοινότητα και την Ελληνική Λέσχη και χρηματοδοτήθηκαν από ομογενειακές επιχειρήσεις αλλά και την τοπική κυβέρνηση.

Οι προηγούμενοι αγώνες του 2011 είχαν γίνει στο Ντάργουιν και είχαν σημειώσει ξεχωριστή επιτυχία. Οι επόμενοι θα πραγματοποιθούν ύστερα από δύο χρόνια, στο Σίδνεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ