«Το 2014 είναι το έτος Θεσσαλικών Αδερφοποιήσεων!»

Ελληνογερμανική Συνέλευση Δημάρχων στη Νυρεμβέργη

Στη Νυρεμβέργη Γερμανίας, έδρα της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης, διοργανώθηκε η 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση με συμμετοχή των αντίστοιχων Δήμων από Ελλάδα και Γερμανία. Από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν ο Υπουργός κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής κ. Ασκούνης (Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δημάρχων της Ελλάδος) και περίπου 20% των Δημάρχων από την Ελλάδα. Από την Θεσσαλία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ο Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Δημήτριος Δερβένης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων κ. Αθανάσιος Βαβύλης και ο Πρόεδρς της εθελοντικής περιβαλλοντικής ομάδας Αλμυρού και μέλος του πανελληνίου παρατηρητηρίου των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών κ. Χρήστος Καραζούπης.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας συναντήθηκε με τους Θεσσαλούς επισκέπτες όπου κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το θέμα της αδελφοποίησης Δήμων της Θεσσαλίας με ευρωπαϊκους Δήμους. Μάλιστα γεννήθηκε εν παρουσία γερμανικών εκπροσώπων και η ιδέα της ίδρυσης μιας νέας αδερφοποίησης με ένα Δήμο της Μαγνησίας, για το οποίο θα ακολουθήσει ειδικό δελτίο τύπου από τον αντίστοιχο θεσσαλικό Δήμο, αφού εξεταστούν μερικές λεπτομέρειες τον επόμενο καιρό. Ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Ιωάννης Κίτσιος, τόνισε ότι «το έτος 2014 θα είναι αφιερωμένο στις αδερφοποιημένες πόλεις Θεσσαλικών Δήμων με Δήμους της Ευρώπης».

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος κ. Διαμαντής Γκίκας είχε επίσης και την χαρά να υποδεχτεί και τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ. Μαραβέλια, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στην Ελλάδα. Λυπηρό σημείο μεν ήταν η ταραχή του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, όταν έπρεπε να απαντήσει στο ερώτημα των Θεσσαλών, γιατί το πάρκο Καραϊσκάκη μετονομάστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης σε πάρκο Δυρραχείου Αλβανίας. Η εξήγηση που έδωσε ότι το πάρκο δεν είχε ποτέ το όνομα «Καραϊσκάκη» δεν κάλυπτε τον Πρόεδρο κ. Διαμαντή Γκίκα, γεγονός που στεναχώρησε τον κ. Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Η επόμενη ελληνογερμανική Συνέλευση προγραμματίζεται να γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου η Ομοσπονδία προγραμματίζει να συμμετέχει.

OTSE_2013_Nyrembergi

Φωτογραφία: Ο Πρόεδρος της εθελοντικής περιβαλλοντικής ομάδας Αλμυρού και μέλος του πανελληνίου παρατηρητηρίου των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών κ. Χρήστος Καραζούπης, ο Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Δημήτρης Δερβένης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Γκίκας Διαμαντής, ο Δήμαρχος Αγιάς Λαρίσης κ. Αντώνιος Γκουντάρας και ο Δήμαρχος Αρμυρού κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε