Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου στην Μητρόπολη Κορέας

Την Μητρόπολη Κορέας επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, τον οποίο και συνόδεψε στη Νότιο Κορέα. Ο αρμόδιος για τα εκκλησιαστικά ζητήματα Υφυπουργός, συναντήθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ἁγίου Νικολάου Σεούλ με τον Μητροπολίτη κ.Αμβρόσιο. Ενημερώθηκε για το ιεραποστολικό έργο της εκεί Μητρόπολης, η οποία καλύπτει τη Νότιο Κορέα όπου υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά και τη Βόρειο Κορέα και την Ιαπωνία, ενώ περιλαμβάνει 7 ενορίες.

_Έξω

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ξενάγησε τον κ.Γεροντόπουλο στο Μουσείο που έχει δημιουργήσει ο ίδιος και περιλαμβάνει αντίγραφα σημαντικών ελληνικών πολιτιστικών θυσαυρών, αλλά και σημαντικά θρησκευτικά κειμήλια. Παράλληλα τον ενημέρωσε για το εκδοτικό έργο της Μητρόπολης, το οποίο περιλαμβάνει μεταφράσεις στην κορεατική γλώσσα των σημαντικότερων ιερών κειμένων.

Ο κ.Γεροντόπουλος συνεχάρη τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο για το συνολικό του έργο, αλλά και για την ιδιότητα του ως Καθηγητή στο Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου HUFS (Hankuk University of Foreign Studies) της Σεούλ. Μάλιστα στην Μητρόπολη συνάντησε και τον Πρόεδρο του Τμήματος στο οποίο περισσότεροι από 100 Κορεάτες φοιτητές διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, τον Κορεάτη Yu Jaevon. Υπάρχει μάλιστα και ένας καθηγητής αποσπασμένος από την Ελλάδα για να βοηθάει στην λειτουργία του.