Η Νομική ανοίγει, το ΕΚΠΑ συνεχίζει την απεργία!

Αθήνα
Την ώρα που η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζεται -αν και υπό σφοδρή αμφισβήτηση εκ μέρους της πλειοψηφίας στο ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων- η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα αρχίζουν τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου. Την ίδια ώρα, έχει ανασταλεί η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΜΠ, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τον υπουργό Παιδείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής, καθηγητής Θ.Φορτσάκης: «Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2013-2014 αρχίζουν τη Δευτέρα 9-12-2013 σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί».

Η Νομική είναι η πρώτη σχολή του ΕΚΠΑ που ανακοινώνει επισήμως το άνοιγμά της.

Εν τω μεταξύ, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η απεργία συνεχίζεται και τη Δευτέρα, αν και το απεργιακό μέτωπο εμφανίζεται διασπασμένο.

Η πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ του συλλόγου των υπαλλήλων τάσσεται υπέρ της αναστολής της απεργίας και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με ανοικτό το Πανεπιστήμιο.

Υπέρ της συνέχιση της κινητοποίησης τάσσεται η απεργιακή επιτροπή, με την πλειοψηφία των υπαλλήλων να στηρίζουν την απόφαση.

Την απεργία τους ανέστειλαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου, οι οποίοι ωστόσο θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη με αντικείμενο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απέναντί τους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ