Β. Κορέα: Εκτελέσθηκε ως προδότης ο θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ό μέχρι πρότινος πανίσχυρος θείος του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, Γιανγκ Σονγκ Θαέκ εκτελέσθηκε για εσχάτη προδοσία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε την Πέμπτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει με γλαφυρό τρόπο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο πανίσχυρος Σονγκ Θαέκ, που βοήθησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην ανάρρησή του στην εξουσία, εκτελέσθηκε “για την προσπάθειά του να ανατρέψει το κράτος με όλα τα είδη των δολοπλοκιών και κατάπτυστων μεθόδων και με μια άγρια ​​φιλοδοξία να αρπάξει την υπέρτατη δύναμη του κόμματος και του κράτους μας”.

Τη Δευτέρα, το απομονωμένο κομμουνιστικό καθεστώς ανακοίνωσε ότι ο Γιανγκ είχε χάσει τη θεση του για μια σειρά από εγκληματικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένης της διαφθοράς και της χρήσης ναρκωτικών .
“Όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τον κατηγορούμενο αποδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της ακρόασης και έγιναν παραδεκτά από τον ίδιο” ανέφερε την Πέμπτη το KCNA, προσθέτοντας ότι “ο λαός σε όλη τη χώρα φωνάζει οργισμένος” όταν ακούει τα υποτιθέμενα εγκλήματα του θείου του Κιμ.

Η είδηση του βορειοκορεατικού πρακτορείου χαρακτηρίζει τον Γιανγκ ως “κατάπτυστο ανθρώπινο αποβράσμα”. Η δίκη του διεξήχθη από στρατοδικείο και η θανατική ποινή που τού επιβλήθηκε εφαρμόσθηκε αμέσως την Πέμπτη.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η Πιονγκγιάνγκ διανύει τη μεγαλύτερη αναταραχή στην ηγεσία της μετά το θάνατο το 2011 του πρώην ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγ Ιλ του 2011.

Πηγή: skai.gr