Η Huawei ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του κέντρου διανομής της στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά

piree660

Γιορτάστηκε η επίσημη έναρξη πιλοτικής λειτουργίας του κέντρου διανομής της Huawei στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά παρουσία του Κωστή Χατζηδάκη, της Αυτού Εξοχότητος Du Qiwen, Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, του Captain Fu Cheng Qiu, Διευθύνοντα Συμβούλου της Piraeus Container Terminal και του Jeffrey Zhou, Διευθύνοντα Συμβούλου της Huawei Technologies Α.Ε.
Η έναρξη λειτουργίας του κέντρου διανομής είναι η εκπλήρωση της δέσμευσης της Huawei τον Μάιο του 2013 στην Ελληνική Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα. Με δυνατότητα υποδοχής περισσότερων από 4 εκατομμυρίων TEU το χρόνο, ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) είναι ένας αξιόπιστος και σημαντικός εταίρος για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Huawei. Η σημασία αυτής της συνεργασίας και για τις δύο πλευρές, αλλά και για την Ελλάδα, τονίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε πως ο σταθμός της HUAWEI ενισχύει τη θέση του Πειραιά, αλλά και της πατρίδας μας στο διεθνή χάρτη των μεταφορών, καθώς τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας της εταιρίας θα διανέμονται στις αγορές της Ευρώπης μέσω της Ελλάδας. Τόνισε ακόμη ότι η νέα αυτή επένδυση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα από μια δυναμική πολυεθνική εταιρία.
Ο Πρέσβης της Κίνας κ. Du Qiwen, χαρακτήρισε την πιλοτική λειτουργία του κέντρου διανομής της Huawei στο ΣΕΠ ως “ένα γεγονός μεγάλης σημασίας για τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, το μέλλον του Πειραιά και της χώρας, το οποίο θα συνεισφέρει στην πρόοδο και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη”.
O κ. Jeffrey Zhou, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Technologies Ελλάδας δήλωσε: “ξεκινήσαμε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα πρόσφατα και το πρώτο κοντέινερ με προϊόντα της Huawei έφτασε στην Ελλάδα το Νοέμβριο, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας αυτής συνεργασίας με τον εταίρο μας ΣΕΠ. Πιστεύουμε ότι η παρουσία μας στη χώρα θα συμβάλλει στην Ελληνική Οικονομία. Με την έναρξη αυτού του προγράμματος, θα επιβεβαιώσουμε τις δυνατότητες μελλοντικής επέκτασης”
Ο Captain Fu Chen Qiu , Διευθύνων Σύμβουλος του PCT δήλωσε ότι: “Εκτιμούμε ιδιαίτερα την σημασία της παρουσίας των Υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης σήμερα εδώ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, που δηλώνει τόσο την προσωπική όσο και την κυβερνητική υποστήριξη στο εγχείρημα μιας τόσο σημαντικής εταιρείας, όπως η Huawei”.

Η Huawei Technologies είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), εξυπηρετώντας περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Το 2012, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε περίπου $ 35,4 δισ., 66% των οποίων προερχόταν από πωλήσεις εκτός Κίνας. Ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, θυγατρική της κινεζικής πολυεθνικής ναυτιλιακής εταιρείας Cosco, θα διαχειρίζεται τη διεθνή διανομή προϊόντων, ανταλλακτικών και άλλων τηλεπικοινωνιακών ειδών της Huawei, που φθάνουν από την Κίνα προς την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, τα προϊόντα που πρόκειται να διανεμηθούν περιλαμβάνουν το σύνολο του χαρτοφυλακίου προϊόντων της Huawei, όπως δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας, κινητά τηλέφωνα, οπτικές και ευρυζωνικές συσκευές, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιακών λύσεων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και καταναλωτικά αγαθά.