Συνελήφθη ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Από το Newpost.gr

Συνελήφθη ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αντώνης Κάντας, έπειτα από ένταλμα που εξέδωσε ο ειδικός ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, ο οποίος χειρίζεται μέρος της δικογραφίας για τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Από την έρευνα, που ακολούθησε το άνοιγμα των λογαριασμών του, προέκυψε ότι ο κ. Κάντας ήταν διαχειριστής δύο off shore εταιρειών στις οποίες εισέρρευσε το ποσό των 13,5 εκατ. ευρώ, το οποίο συνδέεται με μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο κ. Κάντας ήταν στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών, υπό τον Γιάννη Σμπώκο, επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου -κυρίως- και του Γιάννου Παπαντωνίου (1996-2002).

Σημειώνεται ότι, στις 20 Σεπτεμβρίου, με ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα είχε συλληφθεί ο κ. Κάντας κατηγορούμενος για άμεση συνεργεία στην απιστία του Άκη Τσοχατζόπουλου επί υπουργίας του οποίου υπεγράφη το Σεπτέμβρη του 99 η σύμβαση για την επέκταση τηλεπικοινωνιών του στρατού και ο εκσυγχρονισμός του (ΕΡΜΗΣ 2), για δωροδοκία ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της SIEMENS και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και με εγγύηση 500.000 ευρώ.