Ντουμπάι: Αυξήσεις έως και 100% στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων

Dubai-05

Καλά νέα για τους δημόσιους υπαλλήλους στο Ντουμπάι, καθώς οι αρχές του Εμιράτου ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα μισθολογικές αυξήσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν ακόμη και το 100%.

Χιλιάδες προσωπικού σε συνολικά 32 τμήματα σε όλη τη χώρα, θα λάβουν αύξηση μισθού από 30% έως 100%, ανάλογα με το ρόλο τους. Μάλιστα η αύξηση θα έχει αναδρομική ισχύ από τον Ιούνιο, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα που επικαλείται η Wall Street Journal. Επομένως στην πληρωμή του Δεκεμβρίου οι δημόσιοι υπάλληλοι του Ντουμπάι θα λάβουν μαζεμένους έξι μισθούς.

Οι μισθοί των γιατρών, των financial controllers και των ελεγκτών σε τμήματα οικονομικού ελέγχου θα διπλασιαστούν, υπό την προϋπόθεση ότι οι μηνιαίες απολαβές τους μετά την αύξηση δεν θα ξεπερνάνε τα 6.812 δολάρια (25.000 ντίρχαμ ΗΑΕ).

Στο μεταξύ, οι μηχανικοί, οι νομικοί σύμβουλοι, οι υπεύθυνοι οικονομικοί σχεδιασμού, οι διαχειριστές επενδύσεων, οι υπάλληλοι του Δικαστηρίου του Ντουμπάι, οι υπάλληλοι εσωτερικών ελέγχων και οι καθηγητές πανεπιστημίου θα λάβουν αύξηση ύψους 50% με ανώτατο επίπεδο τα 10.000 ντίρχαμ το μήνα, αναφέρουν δημοσιεύματα που επικαλούνται δηλώσεις του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της κυβέρνησης του Ντουμπάι.

Όπως αναφέρει η WSJ, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται, σημειώνοντας ότι η πλειονότητα των κατοίκων του Εμιράτου απασχολούνται στο Δημόσιο. Η προηγούμενη φορά ήταν τον Δεκέμβριο του 2011, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε μισθολογικές αυξήσεις ύψους 35%, ενώ πολλοί ήταν οι υπάλληλοι που έλαβαν μπόνους δύο μισθών, στο πλαίσιο μισθολογικών προσαρμογών που λαμβάνουν χώρα κάθε δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι συνηθισμένη πρακτική στις χώρες του Περσικού Κόλπου η – με διάφορους τρόπους – μετακύληση, του τεράστιου πλούτου που προέρχεται από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στους πολίτες. Ωστόσο, όπως σημειώνει η WSJ, η πρακτική αυτή είναι θεμιτή εφόσον δεν περιορίζει άλλα κίνητρα που παρέχονται στους πολίτες προκειμένου να εργαστούν στην ιδιωτικό τομέα ή να δημιουργήσουν μέσω της επιχειρηματικότητας νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή: www.capital.gr