Αντιτρομοκρατική και στρατός εντόπισαν κρατήρα στη Βαρυμπόμπη

Υπολείμματα της ρουκέτας που, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη της Ομάδας Λαίκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), εκτοξεύτηκε εναντίον του κτιρίου της Μερσεντές στη Βαρυμπόμπη, βρέθηκαν τελικά σήμερα από τους πυροτεχνουργούς που ερευνούν τον χώρο.

Τα υπολείμματα του βλήματος βρέθηκαν στον κρατήρα που έχει σχηματιστεί στο οικόπεδο, πίσω από το κτίριο της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων και εστάλησαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κρατήρα οδήγησε τις αρχές ο μοναδικός άνθρωπος που τηλεφώνησε στις 12/01 στην αστυνομία μετά την έκρηξη.

Ψάχνονται να βρουν τι δεν πήγε καλά

Εσωτερική έρευνα διενεργείται στην Αστυνομία, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί με τη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε πριν από ένα μήνα, με στόχο τις εγκαταστάσεις της «Μερσεντές», στη Βαρυμπόμπη, γεγονός το οποίο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πληροφορήθηκε χτες, από την προκήρυξη της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται πως η άγνοια της Αντιτρομοκρατικής οφείλεται σε ασυνεννοησία μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών, κάτι που έχει προκαλέσει δυσφορία στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛΑΣ.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου να χτυπήσουν τις εγκαταστάσεις της «Μερσεντές», με αντιαρματική ρουκέτα, αλλά η πρώτη προσπάθεια απέτυχε, λόγω «αστοχίας» υλικού, γι’ αυτό εκτόξευσαν και δεύτερη ρουκέτα, την οποία είδαν να διαγράφει τροχιά προς τον στόχο και άκουσαν την έκρηξη.
Μετά την αναφορά αυτή, κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), μετέβησαν χτες το βράδυ στη Βαρυμπόμπη, όπου πράγματι βρήκαν έναν μικρό κρατήρα στο έδαφος, πίσω από το κτίριο της αντιπροσωπείας, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών προκλήθηκε από τη ρουκέτα.

Εκεί οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι το επίμαχο βράδυ, κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την Άμεση Δράση για δυνατό κρότο που άκουσαν.
Όπως αναφέρει ανώτατος αξιωματικός, στο σημείο πήγαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, το ίδιο βράδυ και την επόμενη ημέρα, αλλά δεν διευκρινίζει αν βρήκαν κάτι. Από την ΓΑΔΑ έγινε γνωστό ότι πράγματι πήγε η Άμεση Δράση, αλλά μόνο το βράδυ και οι αστυνομικοί δεν βρήκαν τίποτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέληξαν στην εκτίμηση πως μάλλον ήταν κάποιο βαρελότο.

Το ερώτημα είναι τι έγινε το βλήμα της ρουκέτας

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι κάποιοι μάζεψαν την επόμενη μέρα μεταλλικά θραύσματα, αλλά από αστυνομική πηγή αναφέρθηκε σήμερα ότι δεν έχουν σχέση με την ρουκέτα.

Η έρευνα συνεχίζεται, με την ελπίδα ότι, έστω και ένα μήνα μετά, μπορεί να βρεθούν κάποια στοιχεία, που θα μπορούσαν να συγκριθούν με άλλα ευρήματα, όπως για παράδειγμα ο εκτοξευτήρας και οι ρουκέτες RPG, που βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες στο κλεμμένο αυτοκίνητο- «γιάφκα» στο Π. Φάληρο.

Πυροσωλήνας δεν βρέθηκε, ούτε τον πήρε κανείς στο σπίτι του, αλλά ούτε και ρουκέτα.

Τι λένε από την ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του newsit, το κέντρο της Άμεσης Δράσης το βραδυ που εκτοξεύθηκε η ρουκέτα της ΟΛΑ δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αλλοδαπό κάτοικο της περιοχής ο οποίος ανέφερε ότι άκουσε κάτι σαν έκρηξη.
Στην περιοχή έφτασαν περιπολικά της Αμεσης Δράσης και βρήκαν τον συγκεκριμένο άνθρωπου που έκανε το τηλεφώνημα ο οποίος τους προσδιόρισε μια μεγάλη περιοχή που άκουσε την έκρηξη. Εγιναν επι τόπου έρευνες από αστυνομικούς και όπως λέει Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο newsit: “δεν βρήκαμε σπασμένα τζάμια ή αλλες ενδειξεις στα λίγα κτιρια που υπαρχουν στην περιοχη που να δείχνουν ότι είχε σημειωθεί έκρηξη”.

Πηγές της αντιτρομοκρατικής τονίζουν ότι πυροσωλήνας δεν είναι δυνατόν να βρεθεί και να τον έχει πάρει κάτοικος της περιοχης όπως ακούστηκε διότι το σύστημα εκτοξευσης αντιαρματικών ρουκετών τυπου RPG δεν είναι μιας αλλά πολλαπλών χρήσεων και θα ήταν αφέλεια από την πλευρά των τρομοκρατών να παρατήσουν αυτο το βαρύ όπλο στο σημείο.

Πίσω από την ΟΛΑ ο Μαζιώτης

Όσον αφορά τώρα τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής για την συγκεκριμενη οργάνωση όλα δείχνουν τον δραπέτη αντάρτη πόλης Νίκο Μαζιώτη ενώ όσον αφορά την προκήρυξη με την εμπεριστατωμένη οικονομική ανάλυση του οικονομικού φιλελευθερισμού από μαρξιστική οπτική, οι έμπειροι αστυνομικοι της αντιτρομοκρατικής βλεπουν το χέρι της συμβίας του Νίκου Μαζιώτη, Παναγιώτας Ρούπα, να γράφει το πολυσέλιδο κείμενο.

Ακόμα και στην επαρχία σε Στερεά και Πελοπόννησο κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής ψάχνουν τον Μαζιώτη και τους ανθρώπους που απαρτίζουν τη νεα του οργάνωση καθώς πληροφορίες που είχαν φτασει την περασμένη εβδομάδα στα γραφεια της υπηρεσίας ελεγαν πως υπάρχει γιάφκα της ΟΛΑ σε περιοχή της Στερεάς ή ακομα και της Πελοποννήσου.

Πλέον οι αστυνομικοί, ψάχνουν να βρουν τον προμηθευτή του RPG ο οποίος δεν είναι ο ίδιος με την πρώτη παρτίδα των ρουκετών που είχε φτάσει στα χέρια του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής και τα στελέχη της ΕΥΠ στηρίζουν πολλές ελπίδες σε ενα συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο ανήκει στο χώρο του κοινού ποινικού δικαίου και για τους δικούς του λόγους τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και συνεργάζεται με την ΕΥΠ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Πηγή: NewsIt.gr