Γεννιέται νέος τηλεοπτικός κολοσσός από συμφωνία – μαμούθ 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Μία τεράστια συμφωνία που θα αλλάξει τον τηλεοπτικό χάρτη ετοιμάζεται στις ΗΠΑ, καθώς η Comcast βρίσκεται μία ανάσα από την εξαγορά της Time Warner Cable.

Ένα απίστευτο deal αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά και να αλλάξει τον της συνδρομητικής τηλεόρασης στις ΗΠΑ.  Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται πως θα φτάσει στο ιλιγγιώδες ποσό των 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης θέμα χρόνου είναι η συμφωνία που θα ενώσει τις 2 μεγαλύτερες εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα τις εταιρείες Comcast και Time Warner Cable.

Εαν τελικά το deal κλείσει, αφού περάσει από την εξέταση των αντιμονοπωλιακών αρχών στις ΗΠΑ, θα γεννηθεί ένας τηλεοπτικός γίγαντας που από την πρώτη του ημέρα θα έχει δικό του το ένα τρίτο της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης – videο και το 35,9% της αμερικανικής ευρυζωνικής συνδρομητικής τηλεόρασης.
Ο υπολογισμός αυτός προκύπτει από το ότι η Comcast έχει ήδη 53 εκατομμύρια συνδρομητές, ελέγχει τον όμιλο NBCUniversal και έχει κεφαλαιοποίηση 144,5 δισ. δολάρια, ενώ η Time Warner Cable έχει 15 εκατομμύρια συνδρομητές και κεφαλαιοποίηση που φτάνει στα 37,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή:NewsIt.gr