Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο επιχειρηματίας και τέως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το καλοκαίρι του 2013 έδινε μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο καταγόμενος από τη Σμύρνη Στέλιος Σταυρίδης, είχε γεννηθεί στην Αθήνα και αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Τζέλη Γασπαράτου και τρία παιδιά, τον Κωνσταντίνο, τον Αλέξη και την Χριστίνα.

Υπενθυμίζεται πως ο Στέλιος Σταυρίδης απελύθη από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ το καλοκαίρι, όταν ταξίδεψε με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Δημήτρη Μελισσανίδη, στην Κεφαλονιά.

Ηταν διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά, ενώ χρημάτισε, σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολύ μεγάλες ελληνικές εταιρείες, όπως ο Όμιλος Lavipharm (Εντεταλμένος Σύμβουλος 1984-1987), η Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον με 3.500 εργαζόμενους (Διευθύνων Σύμβουλος 1988), τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge με 3.200 εργαζόμενους (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος 1991-1992), τα Ελληνικά Πετρέλαια (Διευθύνων Σύμβουλος 1992), τα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, Πρόεδρος Δ.Σ. 1992-1993), η ΕΥΔΑΠ, όπου ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2013.

Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Ελληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας.

Ίδρυσε τον Ομίλο Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions), που ξεχωρίζει για τον τρόπο άσκησης της επιχειρηματικότητας και την περιβαλλοντική ευαισθησία. Η Piscines Ideales βραβεύθηκε κατ’επανάληψη σε Ελλάδα και Ευρώπη, για το εργασιακό της περιβάλλον : Για 3 συνεχόμενες χρονιές (2007, 2008, 2009) αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη εταιρεία για να εργάζεται κανείς (Best Workplace) στην Ελλάδα και μέσα στις 10 καλύτερες της Ευρώπης, ενώ το 2009 κατέλαβε την 1η θέση πανευρωπαϊκά.

Ο Στέλιος Σταυρίδης ήταν επίσης:

  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ.
  • Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.
  • Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του EuroCommerce, Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εργοδοτών (Βρυξέλλες).
  • Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και πρώην μέλος του Δ.Σ.
  • Πρώην Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.
  • Πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ.
  • Πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.
  • Πρώην Πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης, που στόχο έχει τη μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα.
  • Πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώην Α’ Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.
  • Αρθρογράφος της ΕΣΤΙΑΣ και άλλων εφημερίδων.

 

Πηγή:  iefimerida.gr