Συναντήσεις ΥΦΥΠΕΞ Κ. Γεροντόπουλου με ομογενείς πολιτικούς και επιχειρηματίες στο Σίδνεϊ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, ολοκλήρωσε την τετραήμερη περιοδεία του στην Αυστραλία με τις συναντήσεις που είχε στο Σίδνεϊ με τον ομογενή Πολιτειακό Υπουργό Πολιτισμού, Τζορτζ Σουρή, και τη βουλευτή Σοφία Κότση, στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο, καθώς και με ομογενείς, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο Δημαρχείο του Σίδνεϊ.
Στη συνέχεια, ο κ. Γεροντόπουλος συναντήθηκε με επιφανείς ομογενείς επιχειρηματίες, ενώ το βράδυ της Τετάρτης, μίλησε σε εκδήλωση του Hellenic Initiative, μιας πρωτοβουλίας κορυφαίων ομογενών επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, παρουσία του προέδρου της, Άντριου Λιβέρη.
Στην ομιλία του δήλωσε τα εξής :
«Είμαι πάντα γεμάτος από συναισθήματα κάθε φορά που συναντώ τα αδέρφια μας στο εξωτερικό. Σήμερα, τα συναισθήματά μου είναι ακόμα πιο έντονα γιατί έχω την τιμή να απευθύνομαι στον Ελληνισμό της Αυστραλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και, ταυτόχρονα, έχω την ευχαρίστηση να καλωσορίζω την Ελληνική Πρωτοβουλία.
Η Ελληνική Πρωτοβουλία ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως το όραμα εξεχόντων μελών της Ελληνικής ομογένειας και της φιλελληνικής κοινότητας και εγκαινιάστηκε επίσημα στην Αθήνα, τον Ιούλιο του 2012.
Όπως όλοι γνωρίζετε, η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες που επηρεάστηκαν από την κρίση χρέους, πριν από πέντε χρόνια. Σήμερα όμως είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι η Ελλάδα αφήνει την κρίση πίσω της.
Για πρώτη φορά έχουμε επιτύχει ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα και, για το 2014, αναμένουμε ένα σημαντικό θετικό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται από την Ελληνική Κυβέρνηση έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ευνοϊκού επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Χαίρομαι που βλέπω ότι η Διασπορά συσπειρώνεται. Πρέπει να συνδυάσουμε την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της ελληνικής Διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας. Πάνω από όλα πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητες της χώρας μας. Οι Έλληνες στην Αυστραλία, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες, φημίζονται για τον πατριωτισμό τους και πιστεύω ακράδαντα, ότι όλοι σας αποφασιστικά και με κάθε δυνατό τρόπο θα βοηθήσετε και θα υποστηρίξετε τις προσπάθειες ανάκαμψης του Έθνους μας».
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε, επίσης, το ομογενειακό κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου, αφού ξεναγήθηκε από τους καθηγητές στις εγκαταστάσεις του, μίλησε με τους μαθητές που διδάσκονται εκεί την ελληνική γλώσσα.
Τέλος, ο κ. Γεροντόπουλος παρέστη στην εκδήλωση για την ύψωση της ελληνικής σημαίας στους δήμους Kogarah και Hurstville.