Η κοινοβουλευτική Δημοκρατία,το πολιτικά κόμματα και τα προβλήματα του τόπου

Τα πολιτικά κόμματα παραβιάζουν προφανώς την ουσία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όταν περιχαρακώνονται στις πολιτικές τους θέσεις και αρνούνται το διάλογο επί της ουσίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.
Ενόψει των ευρωεκλογών  μάλιστα περισσεύουν οι κορώνες και οι τακτικισμοί στη λογική της άγρας ψήφων.
Δεν κατανοώ την περιφρονητική στάση των πολιτικών αρχηγών έναντι των αντιπάλων τους,την άρνησή τους να προσέλθουν σε δημόσιο διάλογο για τα προβλήματα του τόπου και κυρίως τη βιομηχανία χαρακτηρισμών που συνοδεύει κάθε ανακοίνωση των κομμάτων,όταν αναφέρονται στις θέσεις ή τις απόψεις του αντιπάλου,που προκρίνεται ως ο ισχυρότερος για τη διεκδίκηση της εξουσίας.
Η εξουσία ανήκει στο λαό και τα κόμματα εντέλλονται να τη διαχειριστούν στο όνομα του λαού.
Δεν είναι απλά θέμα πολιτικού πολιτισμού η αλλαγή στάσης των κομμάτων τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στην καθημερινή πολιτική πρακτική,γιατί ο κίνδυνος για την απαξίωση του πολιτικού συστήματος βαθαίνει επικίνδυνα και διευκολύνει την άνοδο κομμάτων με καταστροφικές αντιλήψεις για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της.
Όταν αλληλοϋβρίζονται οι εκπρόσωποι του λαού στη  Βουλή σημασία δεν έχει ποιος θα πει την πιο έξυπνη ατάκα σε βάρος του αντιπάλου του,αλλά ποιος θα έχει μαχαιρώσει πιο αποτελεσματικά τη Δημοκρατία με την ανάρμοστη συμπεριφορά του.
Και τα επίχειρα αυτής της τακτικής σίγουρα θα τα εισπράξουμε στις κάλπες της 25ης Μαϊου με την άνοδο της ακροδεξιάς.Και τότε τις ευθύνες να τις αναζητήσετε σ’αυτούς που έλεγαν τιο πιο έξυπνες ατάκες σε βάρος των πολιτκών τους αντιπάλων.