Γιατί κ. Μπουτάρη;

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Με αποκαλυπτικό τρόπο επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της άστοχης έξωσης των Γραφείων του ΣΑΕ από το κτήριο δωρεά Μακρίδη, ο Προέδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας, Ομ. καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ κ.  Ιω. Τουλουμάκος.

Ο κ. Καθηγητής, με επιστολή του στην ΡΗΡ, υποστηρίζει ότι ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης προχώρησε στην αχαρακτήριστη αυτή ενέργεια χωρίς να έχει ληφθεί η σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο!

Κάτι σαν «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» όπως θα λέγαμε άλλες εποχές…

Το θέμα προσλαμβάνει διαστάσεις πραγματικού σκανδάλου που αφορά πλέον το σύνολο της Ομογένειας.  Διότι με προσωπική απόφαση ο κ. Μπουτάρης έδιωξε από το «σπίτι» του  «το όργανο που έχει ως αποστολή του την έκφραση όλων των δυνάμεων του απανταχού Ελληνισμού» (Άρθρο 1 Νόμος 3480/2006).

Η Ομογένεια, ασχέτως του εάν και κατά πόσο συμμετέχει στις διαδικασίες του ΣΑΕ, αισθάνεται προσβεβλημένη από την πείσμωνα διάθεση του κ. Μπουτάρη να την εκδιώξει από τα γραφεία της -στην κατ΄ ευφημισμό πλέον αποκαλούμενη «πρωτεύουσα του Απόδημου Ελληνισμού»!

Αδυνατεί, δε να συλλάβει τη «δυνατότητά» του κ. Μπουτάρη, ως αποκαλύπτεται, να παραπλανά το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εγγράφως ο τ. πρόεδρος του ΣΑΕ, Στεφ. Ταμβάκης σε επιστολή του κατήγγειλε πως σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του κ.  Μπουτάρη προς το ΔΣ ότι είχε τη σύμφωνη γνώμη του προεδρείου του ΣΑΕ για την μετακίνηση των γραφείων σε άλλο οίκημα,  η μόνη παραχώρηση που του είχε γίνει, στη συνάντηση που είχαν, ήταν η «συστέγαση»! Και αυτό «υπό προϋποθέσεις»!

Ο κ. Μπουτάρης σήμερα, έχει βάλει πλώρη για νέα δημαρχιακή θητεία. Ας μην λησμονεί, όμως, όπως μας επισημαίνουν πολλοί ομογενείς, ότι και στο Δήμο Θεσσαλονίκης χιλιάδες είναι οι Απόδημοι οι εγγεγραμμένοι στα Δημοτολόγια, άρα και έχοντες δικαίωμα ψήφου…

Όπως και ότι η τεχνολογία παρέχει πλέον απεριόριστες δυνατότητες άμεσης επικοινωνίας των Αποδήμων με τους συγγενείς και φίλους τους στην Ελλάδα…