Μπαίνει “τάξη” στο …άτακτο Δημόσιο! Επιστρέφει το μισό …δώρο

Αθήνα
Αλλαγές στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού από το 2015 θα αλλάξουν όλα στις αποδοχές των υπαλλήλων, στις μετατάξεις αλλά και στην αξιολόγηση του προσωπικού.

Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Δευτέρας, μία από τις βασικές αλλαγές θα είναι η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα που σηματοδοτεί την επαναφορά του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους.

Στην ατζέντα του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται σημαντικές αλλαγές:

  • Αλλαγή της πολιτικής των μισθών και ενιαίο μισθολόγιο, όπου οι εργαζόμενοι στο Κράτος θα αμείβονται ανάλογα με τα προσόντα, τη θέση ευθύνης και την αποδοτικότητά τους
  • Νέο σύστημα αξιολόγησης με βάση την αποδοτικότητα. Ο 13ος μισθός θα δίνεται ως μπόνους σε όσους έχουν πετύχει το 90% των στόχων που έχουν τεθεί, ενώ οι μη παραγωγικοί θα έχουν μείωση
  • Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας μέσω ΑΣΕΠ που θα καταργεί τις μετατάξεις.

Τέλος, στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι το νομοσχέδιο για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο, η απομάκρυνση 15.000 υπαλλήλων και η αξιολόγηση με το νέο σύστημα ποσόστωσης, για να μην λαμβάνουν όλοι «άριστα».

Newsroom ΔΟΛ