Οι μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων σε Μετρό, λεωφορεία, Τραμ

Μειώνονται άμεσα οι τιμές των εισιτηρίων. Το υπουργείο Υποδομών μαζί με τον ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας) αναμένεται να ανακοινώσουν εντός της ημέρας τις αποφάσεις της νέας τιμολογιακής πολιτικής, επαναφέροντας το ενιαίο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο είχε καταργηθεί το 2011.Σήμερα η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου (που αφορά όλα τα Μέσα) ανέρχεται σε 1,40 ευρώ και πρόκειται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να «πέσει» στο 1,20 ευρώ (μειωμένο κατά 14,2%). Σήμερα το εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ ανέρχεται στο 1,20 ευρώ, αλλά δεν επιτρέπεται η επιβίβαση στα υπόλοιπα μέσα σταθερής τροχιάς, ούτε και μετεπιβιβάσεις.

Οι νέες τιμές, που αναμένεται επισήμως να ανακοινωθούν εντός της ημέρας και να ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο, περιλαμβάνουν:

-νέο, ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία και μέσα σταθερής τροχιάς), που θα κοστίζει 1,20 ευρώ (αντί 1,40 ευρώ που ισχύσει σήμερα). Η διάρκεια του θα είναι 70 λεπτά και κάθε επιβάτης θα μπορεί να κάνει δύο μετεπιβιβάσεις.
-Η τιμή στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών διαμορφώνεται στα 30 ευρώ αντί 45 ευρώ, που ισχύει μέχρι σήμερα.