Ρωσία – Νότια Κορέα 1-1 – Οι αλλαγές έφεραν την ανατροπή για το Βέλγιο

Γρήγορα θα ξεχάσουν την πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, Ρωσία και Νότια Κορέα, που αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Οι αλλαγές των δυο προπονητών έκριναν το σκορ.

Το ματς στο Αρένα Πάνταναλ της Κουϊάμπα δεν ήταν καλό. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε 0-0 με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, τους Ρώσουν να έχουν την κατοχή και τους Κορεάτες να… περιμένουν.

Στο 60’ ο Καπέλο αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι Τζαγκόεφ, αλλά μόνος του δεν έφερε την άνοιξη για τη Ρωσία. Και αφού η «αρκούδα» δε μπορούσε να… δαγκώσει, οι Κορεάτες κατάλαβαν ότι ο Ακινφέεφ δεν το… είχε με τα σουτ. Και έτσι τον απείλησαν. Στο 68’ ο τερματοφύλακας της Ρωσίας έκανε το λάθος (η μπάλα του έφυγε από τα χέρια) και ο Κέουν Χου Λι χρίστηκε σκόρερ.
Ο Καπέλο έβγαλε κι άλλον… άστο από το μανίκι του: ο Αλεξάντρ Κερζάκοφ μπήκε στο ματς στο 71’ και τρία λεπτά αργότερα σκόραρε κι έσωσε την παρτίδα για την ομάδα του.

Βελγιο-Αλγερία 2-1

Με γκολ των Φελαϊνί και Μέρτενς που μπήκαν ως αλλαγή στο ματς το Βέλγιο κατάφερε να λυγίσει την μαχητική Αλγερία που είχε προηγηθεί με πέναλτι του Φενγκουλί.

Η Αλγερία έβαλε δύσκολα στο… πολυδιαφημισμένο Βέλγιο και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της.

Μάλιστα, η ομάδα του Χαλίλχοτζιτς κατάφερε να προηγηθεί όταν ο Φεγκουλί κέρδισε το πέναλτι από τον Βερτόνχεν και εκτέλεσε ο ίδιος για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές βοήθησαν το Βέλγιο να αναπτυχθεί πιο ορθολογικά και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Σε μία από αυτές και μόλις 5 λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς ο Φελαϊνί με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα στο 70΄. Δέκα λεπτά αργότερα η ανατροπή ολοκληρώθηκε με ακόμα έναν παίκτη που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς, τον Μέρτενς να βρίσκει δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στο 80΄.