Η Ελλάδα θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Ιαπωνία

Η Εθνική καλείται να ξεπεράσει τα «οικογενειακά» προβλήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες, και να αγωνιστεί απόψε, μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα (01:00, ΝΕΡΙΤ) απέναντι στην Ιαπωνία, με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα της επιτρέψει να διατηρήσει ακέραιες τις πιθανότητες πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Το ματς θα γίνει στο «Εστάντιο ντας Ντούνας» του Νατάλ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετρά μόλις έναν αγώνα με τους «μπλε σαμουράι» κατά το παρελθόν, ο οποίος κατά σύμπτωση είχε διεξαχθεί επίσης στις 19 Ιουνίου, αλλά το 2005, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής δεν είναι και το καλύτερο δυνατό μετά το περιστατικό και την ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στους Μανιάτη και Τζαβέλλα, όμως όλα αυτά παραμερίζονται προς χάριν του κοινού σκοπού, που είναι η νίκη.

Η Ιαπωνία είναι ένα εξαιρετικά ομοιογενές σύνολο, που έχει όπλο την μεγάλη ταχύτητα και τον αυτοματισμό στο παιχνίδι της. Μειονέκτημα, από την άλλη, είναι τα μέτρια ύψη των Γιαπωνέζων, στοιχείο που είναι βέβαιο ότι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν οι διεθνείς στις «στημένες μπάλες».

Οι παίκτες του Σάντος, πάντως, θα πρέπει να τρέξουν πολύ και να μην αφήσουν ακάλυπτους χώρους στους υπερηχητικούς Ασιάτες του Αλμπέρτο Τζακερόνι.

Διαιτητής θα είναι ο 38χρονος Τζόελ Αγκιλάρ από το Ελ Σαλβαδόρ, ο οποίος διηύθυνε την αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο «Μαρακανά» για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέβας, Φετφατζίδης, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ, Σαμαράς, Μήτρογλου.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Ναγκατόμο, Μορισίγκε, Χασέμπε, Γιαμαγκούτσι, Χόντα, Καγκάβα, Οκαζάκι, Οκούμπο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ