Μανωλάς: Στους “τελικούς” τα καταφέρνει η Ελλάδα

Στο χαρακτήρα που δείχνει η Εθνική ομάδα στα δύσκολα αναφέρθηκε ο Κώστας Μανωλάς που πιστεύει ότι η Ελλάδα θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Ο διεθνής αμυντικός μίλησε στο NovaΣπορ FM…

Κώστα σε αυτό το σημείο που βρίσκεται η κατάσταση μπορεί η Εθνική να πετύχει τον αρχικό στόχο και να περάσει στους «16»;

«Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Όλοι το θέλουμε πάρα πολύ και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε. Εάν έχουμε λίγη τύχη που δεν είχαμε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια και με τη βοήθεια του Θεού πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Πως έζησες τον αγώνα με την Ιαπωνία στο Νατάλ ειδικά από την στιγμή που μείνατε με δέκα παίκτες;

«Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις σχεδόν μία ώρα με δέκα ποδοσφαιριστές. Ασφαλώς και ανταποκρίθηκε η ομάδα. Αν ήμασταν έντεκα θα είχαμε νικήσει τους Ιάπωνες».

Ποια είναι η άποψη σου για τη συνολική εικόνα της ομάδας; Τι πρέπει να κρατήσετε και τι να βελτιώσετε;

«Η μεγάλη μας δύναμη είναι η αμυντική λειτουργία. Όλα τα παιδιά τα πήγαν εξαιρετικά και πρέπει να παρουσιαστούμε με τον ίδιο τρόπο και την Τρίτη στη Φορταλέζα. Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, έχουμε κάνει φάσεις και στα δύο παιχνίδια με Κολομβία και Ιαπωνία. Πιστεύω θα έρθει το γκολ κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού».

Πως εξηγείς την επιθετική αφλογιστία;

«Είναι θέμα τύχης! Πρέπει να σε πάει κιόλας… Έχουμε ικανούς επιθετικούς και θα τα καταφέρουμε».

Ακολουθεί ο «τελικός» με την Ακτή Ελεφαντοστού. Πως θα αντιμετωπίσετε το ματς;

«Θα μπούμε αποφασισμένοι για τη νίκη και συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Έχουμε τις δυνατότητες και την ποιότητα να τα καταφέρουμε. Το έχουμε αποδείξει και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και τώρα. Η Ακτή Ελεφαντοστού διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Τους σεβόμαστε όπως και κάθε αντίπαλο, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Στα δύσκολα είμαστε εδώ».

Συνθέτεις ένα πολύ αξιόπιστο δίδυμο με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Πλέον, ο ένας ξέρει το παιχνίδι του άλλου…

«Ο Σωκράτης είναι ένας πάρα πολύ ικανός και ολοκληρωμένος αμυντικός. Παίζει σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Γερμανίας και η συνεργασία μας είναι εξαιρετική. Ελπίζω να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο για το καλό της Εθνικής».

Ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο που σας παρακολουθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό;

«Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την πρόκριση και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε».