Στους 16 Βέλγιο, Αλγερία Γερμανία και ΗΠΑ, εκτός Ν.Κορέα, Ρωσία, Πορτογαλία και Γκάνα

Φρένο στους πανηγυρισμούς βάζει από την Πέμπτη στο Αρακαζού ο Φερνάντο Σάντος και προσπαθεί να συγκεντρώσει τους παίκτες του και να τους κάνει να προσηλωθούν στον αγώνα της Κυριακής, με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα, στην Αρένα Περναμπούκο του Ρεσίφε (23:00).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδος μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης, ώρα Βραζιλίας, στους παίκτες για τον επερχόμενο αντίπαλο και το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αρακαζού θα δείξει παιχνίδια της Κόστα Ρίκα στους παίκτες του για τακτική ανάλυση και συζήτηση.

Ο Σάντος δείχνει ότι φοβάται περισσότερο τον Τζόελ Κάμπελ της Άρσεναλ, ο οποίος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό την περασμένη σεζόν και κατά δεύτερο λόγο, τον Κριστιάν Μπολάνος της Κοπεγχάγης.

Η ομάδα θα πετάξει από το Αρακαζού για το Ρεσίφε το πρωί της Παρασκευής για να πραγματοποιήσει προπόνηση μικρής διάρκειας το απόγευμα, ώρα Βραζιλίας, δύο ημέρες πριν τον αγώνα. Θα ακολουθήσει φυσικά και η προπόνηση του Σαββάτου.

Κανονικά θα ακολουθήσουν την αποστολή οι Ορέστης Καρνέζης και Παναγιώτης Κονέ, όμως δε θα προπονηθούν την Παρασκευή, καθώς η συμμετοχή τους μοιάζει πολύ δύσκολη έως απίθανη, μετά τη μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκαν.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Στις 19:00 διεξάγονται οι αγώνες του έβδομου ομίλου, από τον οποίο δεν έχει προκριθεί, ούτε έχει αποκλειστεί καμία ομάδα πριν το φινάλε!

Ο αγώνας της ημέρας διεξάγεται στην Αρένα Περναμπούκο του Ρεσίφε όπου οι ΗΠΑ αναμετρώνται με τη Γερμανία. Μία ισοπαλία αρκεί στις δύο ομάδες για να προκριθούν στην επόμενη φάση, αλλά την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι φήμες που λένε ότι η Γερμανία ενδεχομένως να ήθελε να βγει καλύτερα δεύτερη, ενώ η ισοπαλία την τοποθετεί πρώτη στον όμιλο.

Ωστόσο, η ήττα από τις ΗΠΑ θα έβαζε σε κίνδυνο ακόμη και την πρόκριση των πάντσερ στη φάση των 16, ιδιαίτερα αν στην αναμέτρηση του εθνικού σταδίου της Μπραζίλια, που κλείνει τον όμιλο, η Γκάνα κέρδιζε την Πορτογαλία.

Οι Πορτογάλοι του Κριστιάνο Ρονάλντο, από την άλλη, χρειάζονται νίκη επί των Γκανέζων με τέσσερα γκολ διαφορά και να κερδίσουν οι Αμερικανοί στην αναμέτρηση του Ρεσίφε, στο ίδιο γήπεδο δηλαδή όπου η Ελλάδα θα παίξει με την Κόστα Ρίκα στις 23:00 της Κυριακής. Στην περίπτωση νίκης των Γερμανών, οι Πορτογάλοι, για να προκριθούν, πρέπει να βάλουν έξι γκολ περισσότερα!

Στον όγδοο όμιλο, στις 23:00 της Πέμπτης, το Βέλγιο που έχει ήδη προκριθεί παίζει με τη Νότια Κορέα, που έχει μείνει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης στην Αρένα ντε Σάο Πάουλο.

Στην Αρένα Μπαϊξάδα της Κουριτίμπα, την ίδια ώρα, η Αλγερία αντιμετωπίζει τη Ρωσία και έχει τεράστιο πλεονέκτημα για την πρόκριση στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς της αρκεί η ισοπαλία και η ήττα με ένα γκολ για να προκριθεί.