Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου στις Ελληνικές Κοινότητες Πλοϊέστι, Μπρασόφ

Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου στις Ελληνικές Κοινότητες Πλοϊέστι, Μπρασόφ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, που βρέθηκε στην Ρουμανία για την Σύνοδο Κορυφής των Χωρών Ν.Α. Ευρώπης, ως αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό επισκέφθηκε τις Ελληνικές Κοινότητες στο Πλοϊέστι και στο Μπρασόφ.

Από την επ΄πισκεψη του κ. Γεροντόπουλου στο Πανεπιστήμιο  του Πλοϊέστι.

Από την επ΄πισκεψη του κ. Γεροντόπουλου στο Πανεπιστήμιο του Πλοϊέστι.

Ο κ.Γεροντόπουλος συνοδευόμενος από τον ομογενή βουλευτή Ντράγκος Ζησόπουλο ο οποίος είναι και πρόεδρος της κοινότητας του Πλοϊέστι, συναντήθηκε και συζήτησε με τους ομογενείς για πολύ ώρα. Άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα αιτήματα και τις ερωτήσεις τους, ενώ τους ευχαρίστησε για τα όσα έχει προσφέρει διαχρονικά στην πατρίδα ο Ελληνισμός της Ρουμανίας.

«Ξέρω ότι έχετε μέσα στην ψυχή και την καρδιά σας την Ελλάδα και κάνετε τα πάντα ώστε να διατηρήσετε την γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό και την θρησκεία μας. Χαίρομαι που έχετε καταφέρει να προσελκύσετε και αρκετούς Ρουμάνους, οι οποίοι μαθαίνουν τηνν γλώσσα και τον πολιτισμό μας μέσα από την Ελληνικές Κοινότητες», τους είπε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εξωτερικών.

Αό την επίσκεψη του κ. Γεροντόπουλου στην ελληνική Κοινότητα του Μπρασόφ.

Αό την επίσκεψη του κ. Γεροντόπουλου στην ελληνική Κοινότητα του Μπρασόφ.

Ακόμα, ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε το εξειδικευμένο σε πετρελαϊκές σπουδές Πανεπιστήμιο της πόλης Πλοϊέστι, κατόπιν πρόσκλησης του Πρύτανη και της Συγκλήτου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την λειτουργία και τους στόχους του.