Οι επτά πλουσιότεροι Έλληνες της Αυστραλίας

Επτά ομογενείς συμπεριλαμβάνονται στο φετινό κατάλογο των 200 πλουσιοτέρων Αυστραλών που δημοσιεύει το οικονομικό περιοδικό «BRW».
Σύμφωνα με τον κατάλογο, πλουσιότερη κάτοικος της Αυστραλίας και πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η Τζίνα Ράινχαρτ, με περιουσία που ξεπερνά τα 20 δις δολάρια!
Στη 45η θέση του καταλόγου -αλλά πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας- είναι ο πρώην ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Κώστας Μακρής, με 940 εκατομμύρια δολάρια (πέρυσι ήταν 900, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Μακρής ήταν ο μοναδικός ομογενής δισεκατομμυριούχος. Ο Κώστας Μακρής και ο γιος του Ρος, είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Νότια Αυστραλία -και όχι μόνο. Πρόσφατα, ο κ. Μακρής αγόρασε και το Marina Mirage στο Gold Coast του Κουίνσλαντ.

Στη δεύτερη θέση, από ελληνικής πλευράς, βρίσκεται ο Κέρι Χαρμάνης, με 610 εκατομμύρια δολάρια. (Πέρυσι είχε 590). Ο κ. Χαρμάνης έχει ορυχεία.
Στην 3η θέση είναι η οικογένεια Χάρη Σταμούλη που κατέχει την 86η θέση του συνόλου. Η περιουσία της οικογένειας Σταμούλη ανέρχεται στα 540 εκατομμύρια δολάρια. Αυξήθηκε από πέρυσι, που ήταν 480 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθεί στη 92η θέση (τέταρτος από άποψη ομογενών ο Θ. Καρύδης, με 500 εκατομμύρια δολάρια έναντι 490 εκατομμυρίων δολαρίων πέρσι.
Στην 5η θέση βρίσκεται ο Νικ Πολίτης με 410 εκατομμύρια δολάρια.

O Kώστας Μακρής, με τον γιό του Ρος οι πλουσιότεροι Έλληνες της Αυστραλίας

O Kώστας Μακρής, με τον γιό του Ρος οι πλουσιότεροι Έλληνες της Αυστραλίας

Στην 6η θέση των ομογενών Κροίσων είναι ο Γιώργος Κούκης με περιουσία 325 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο κ. Κούκης, που γεννήθηκε στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Αυστραλία, είναι ιδιοκτήτης τεχνολογικής εταιρείας με έδρα την Ελβετία. Βασικός μέτοχος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης εταιρείας “Temenos”, κ. Γιώργος Κούκης είναι, σύμφωνα με το έγκριτο ελβετικό οικονομικό περιοδικό “Bilanz”, ο πέμπτος πλουσιότερος Έλληνας της Ελβετίας.

Στην 7η θέση είναι ο ταξιδιωτικός πράκτορας της Μελβούρνης, Σπύρος Αλυσανδράτος, με 320 εκατομμύρια δολάρια (έναντι 285 εκατομμυρίων πέρσι).