Σαμαράς: Όλοι οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι για την Εθνική μας Ομάδα

Συγχαρητήρια στους έλληνες διεθνείς έδωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετα τη λήξη του αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Κόστα Ρίκα.

“Όλοι οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι για την Εθνική μας Ομάδα. Συγχαρητήρια για όλα τα παιδιά” δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, μπορεί η γεύση που μένει στο τέλος, να είναι πικρή, όμως η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου έγραψε άλλη μία χρυσή σελίδα, με την πρόκρισή της στους «16» ενός Μουντιάλ και τον αποκλεισμό της από τους “8” στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτις.

Ο αγώνας με την Κόστα Ρίκα του Τζόελ Κάμπελ και του -απροσπέλαστου- τερματοφύλακα Κέιλορ Νάβας, που ήταν ο άνθρωπος κλειδί για τους αντιπάλους, ήταν ένα αυθεντικό ποδοσφαιρικό θρίλερ. Η Ελλάδα ήταν εμφανώς καλύτερη από την αντίπαλό της στο πρώτο ημίχρονο, με αποκορύφωμα την κλασική ευκαιρία του Σαλπιγγίδη στο 37ο λεπτό.

Ο αποκλεισμός αυτός σηματοδοτεί τέλος εποχής για τον προπονητή Φερνάντο Σάντος, αλλά κυρίως για τον άνθρωπο-θρύλο για την Εθνική, τον Γιώργο Καραγκούνη που ήταν από τους πρωταγωνιστές του Euro του 2004, τιμώντας όσο λίγοι το εθνόσημο με 139 εμφανίσεις.

Οι Έλληνες διεθνείς αξίζουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από όλη τη χώρα γιατί την έκαναν να χαμογελάσει σε καιρούς δύσκολους.

Η Εθνική κράτησε τη σημαία ψηλά. Ραντεβού σύντομα, στο επόμενο Euro και στο Μουντιάλ της Ρωσίας.