Σοκ: Έφυγε ο Νικήτας Γαβαλάς!

Απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός συναδέλφου δημοσιογράφου, του Νικήτα Γαβαλά, ο οποίος έφυγε από κοντά μας πρόωρα.

Ο πραγματικά σπουδαίος αθλητικός συντάκτης, ο οποίος εργάστηκε όχι μόνο σε ΜΜΕ της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, ήταν πάνω απ’ όλα δάσκαλος για πολλούς συναδέλφους του αθλητικού ρεπορτάζ.

Μεταξύ άλλων είχε εργαστεί στην ΕΡΤ, στην Καθημερινή και στο MEGA. Ο Νικήτας Γαβαλάς άφησε τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 16.00 στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε:

Μια ακόμη απώλεια θρηνεί η δημοσιογραφική οικογένεια. Ο Νικήτας Γαβαλάς, ένας σημαντικός δημοσιογράφος, που τίμησε το αθλητικό ρεπορτάζ, ένας προσωπικός μου φίλος με τον οποίο βρεθήκαμε μαζί σε εφημερίδες και περιοδικά, έφυγε πρόωρα από κοντά μας μετά από μια γενναία μάχη με την αρρώστια.
Ο Νικήτας υπηρέτησε την αντικειμενική δημοσιογραφία με συνέπεια και με σεβασμό στη δεοντολογία, αλλά και με σεμνότητα και χαμηλούς τόνους, παρά τις κατά καιρούς μεγάλες του επαγγελματικές επιτυχίες.
Πάντα δραστήριος, ακέραιος, νηφάλιος, πρόσφερε πολλά στο αθλητικό ρεπορτάζ και από πολλές θέσεις ευθύνης, αλλά και στον συνδικαλισμό, καθώς οι συνάδελφοί του τον επιβράβευαν με την ψήφο τους κάθε φορά που αποφάσιζε να θέσει τον εαυτό του, την πείρα και τις γνώσεις του στην υπηρεσία τους.
Πολυβραβευμένος, τιμημένος από τους συναδέλφους του, ο Νικήτας είχε ακόμη να προσφέρει πολλά.
Η ελληνική δημοσιογραφία και ειδικότερα το αθλητικό ρεπορτάζ έχασαν ένα από τα εκλεκτότερα μέλη τους. Τα ειλικρινή μας συλληπτήρια στην οικογένειά του που τόσο αγαπούσε.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός

Tα συλλυπητήριά του στους οικείους του και τη δημοσιογραφική οικογένεια εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, για τον θάνατο του Νικήτα Γαβαλά.

Ο κ. Ανδριανός στην ανακοίνωσή του σημείωσε:

«Ο Νικήτας Γαβαλάς κατέκτησε, με τη ζωή και το έργο του, τη μεγαλύτερη διάκριση για έναν δημοσιογράφο: να αναγνωρίζεται ως δάσκαλος των νέων γενεών και να χαίρει της εκτίμησης όλων των συναδέλφων του για το ήθος, την προσωπικότητα και τον επαγγελματισμό του».