Άγνωστοι εκτόξευσαν χειροβομβίδα κατά του Σκάι

Χειροβομβίδα που δεν εξερράγη εκτόξευσαν το πρωί του Σαββάτου άγνωστοι εναντίον του κτηρίου του ΣΚΑΪ, στο Νέο Φάληρο.

Η χειροβομβίδα εντοπίστηκε στο πεζοδρόμιο δίπλα από την πλαϊνή είσοδο του κτηρίου από την πλευρά της Λεωφόρου Κηφισού.

Πρόκειται για χειροβομβίδα που χαρακτηρίζεται εκπαιδευτική. Περισυνελλέγη από άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι επίσης ερεύνησαν τον χώρο για τυχόν ύπαρξη και δεύτερης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χειροβομβίδα βρισκόταν κάτω από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και εντοπίστηκε από εργαζόμενο του σταθμού όταν το όχημα μετακινήθηκε.

Η επίθεση με τη χειροβομβίδα εναντίον του κτηρίου του ΣΚΑΪ έρχεται τέσσερις ημέρες μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις του εισαγγελικού πορίσματος για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που λυμαίνεται το χώρο του ποδοσφαίρου, οργάνωση η οποία αλλοίωνε ποδοσφαιρικούς αγώνες και έστηνε διαιτησίες υπέρ συγκεκριμένης ομάδας, και όσο σφίγγει ο κλοιός γύρω από τα μέλη της εκτοξεύει απειλές εναντίον δικαστικών λειτουργών.

Οι δράστες φαίνεται ότι έχουν στόχο να εκφοβίσουν τον ΣΚΑΪ προκειμένου να σταματήσει τις αποκαλύψεις για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, μέλη της οποίας έφτασαν στο σημείο, σύμφωνα με το σχετικό εισαγγελικό πόρισμα, να δέρνουν δημοσιογράφους και να βάζουν εκρηκτικούς μηχανισμούς στα καταστήματα διαιτητών που δεν συνεργάζονταν μαζί τους, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι διαιτητές στη Δικαιοσύνη.

Είναι η πολλοστή φορά που κτίριο του ΣΚΑΪ γίνεται στόχος επιθέσεων με χειροβομβίδες και εμπρηστικούς μηχανισμούς. Τον Ιούλιο του 2012 άγνωστοι είχαν εκτοξεύσει στον προαύλιο χώρο του κτηρίου του ΣΚΑΪ δύο αμυντικές χειροβομβίδες, ενώ έχουν υπάρξει και επιθέσεις με βόμβες μολότοφ.

Πηγή: http://www.skai.gr