Τα κρησφύγετα του Μαζιώτη αναζητά η Αντιτρομοκρατική

Αθήνα

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας με την οποία κυκλοφορούσε το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Μαζιώτης, ζητώντας από τους πολίτες να συνδράμουν στο έργο της αστυνομίας.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (Φωτογραφία: Eurokinissi )

14 φωτογραφίες

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μαζιώτης κυκλοφορούσε ως Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννηθείς το 1977.

Από την έρευνα προέκυψε ότι με αυτό το όνομα αγοράστηκε Ι.Χ. μάρκας Hyundai και αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959. Το συγκεκριμένο Ι.Χ. ενεπλάκη στη ληστεία στην Κλειτορία Αχαΐας με την οποία οι Αρχές συνδέουν τον Νίκο Μαζιώτη, όπως επίσης και με τη ληστεία σε τράπεζα στα Μέθανα Τροιζηνίας.

Στη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. περιέγραψε τη συμπλοκή που έλαβε χώρα το μεσημέρι στο Μοναστηράκι, λέγοντας ότι ο καταζητούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας πυροβόλησε συνολικά οκτώ φορές, τραυματίζοντας δύο τουρίστες (Αυστραλός και Γερμανός) και έναν Ειδικό Φρουρό.

«Ο καταζητούμενος τρομοκράτης βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Τσακνάκης, συμπληρώνοντας ότι μετά τη χειρουργική επέμβαση κρατείται φρουρούμενος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι η σύλληψη Μαζιώτη ήταν μεγάλη επιτυχία για τις διωκτικές αρχές.

Ο υπουργός ευχαρίστησε θερμά τους αστυνομικούς μεταφέροντας και τις ευχαριστίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Η σημερινή επιτυχία της Αστυνομίας, που επαναλαμβάνω είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών όλου του Σώματος συνεισφέρει με πολλαπλά οφέλη στην ελληνική κοινωνία, τόσο σε επίπεδο πολιτικό, όπως είναι η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, όσο και σε επίπεδο κοινωνικό και οικονομικό για την ανάπτυξη της ίδιας της χώρας.

» Πιστεύω πως με αφορμή τη σημερινή επιτυχία και ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε διαφορές, οφείλει το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά κόμματα στο σύνολο τους να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της τρομοκρατίας και της βίας μιας και το διακύβευμα είναι η ίδια η δημοκρατία.

» Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας διότι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία είναι επίπονη και διαρκής και επιβάλλει από όλες τις πλευρές σοβαρότητα και επαγρύπνηση» σημείωσε.

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Τσουκαλάς, επικοινώνησε με τον Αττικάρχη κ. Διαμαντόπουλο, για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σχετικά με τη σύλληψη του Ν.Μαζιώτη, καθώς και για την πορεία της υγείας του τραυματισμένου αστυνομικού, έγινε γνωστό από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Xτενίζουν» την Αττική για τη γιάφκα

Ολόκληρη την Αττική, «χτενίζουν» κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τον εντοπισμό κρησφύγετων του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν και χώροι που συχνάζουν αντιεξουσιαστές, καθώς και συγκεκριμένα άτομα από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν στοιχεία για τους συνεργάτες του Ν.Μαζιώτη.

Όπως μετέδωσε το Mega, μεταξύ των περιοχών είναι ο Μαραθώνας, το Γραμματικό και η Καλογρέζα.

Newsroom ΔΟΛ