Η Κάτω Βουλή Γερμανίας δίνει υποτροφίες σε Έλληνες

120 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε πτυχιούχους από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία παρέχει η γερμανική Κάτω Βουλή. Οι σπουδαστές θα έχουν …
τη δυνατότητα να λάβουν τη Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS), καταθέτοντας αιτήσεις έως τις 31 Αυγούστου.

Στις υποτροφίες αυτές περιλαμβάνονται εκδηλώσεις, σεμινάρια και πρακτική εξάσκηση δίπλα σε βουλευτές της γερμανικής Κάτω Βουλής.

Οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να είναι άνω των 30 ετών, ενώ θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης και άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας.

Παράλληλα στην υποτροφία περιλαμβάνεται μηνιαία αποζημίωση 450 ευρώ, δωρεάν διαμονή, ασφαλιστική κάλυψη ασθενείας, ατυχήματος και αστικής ευθύνης, καθώς και τα έξοδα μετάβασης από και προς το Βερολίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από το 1986, ενώ διαρκεί από την 1η Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου κάθε έτους, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια του Βερολίνου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: http://www.bundestag.de/ips.

Οι αιτήσεις κατατίθενται στην ιστοσελίδα: http://www.bundestag.de/bundestag/europa_internationales/internat_austausch/neue_laender/info/griechenland/285732