Χάθηκε από τα ραντάρ της Αλγερίας αεροπλάνο με 116 επιβαίνοντες

Αλγέρι
Δεν το χωράει ανθρώπινος νους! Η τρίτη αεροπορική τραγωδία μέσα σε μια εβδομάδα, αυτή τη φορά στο Μάλι, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.
Η τελευταία επαφή που είχαν οι αλγερινές αρχές με το αεροσκάφος της Air Algerie ήταν όταν πετούσε πάνω από το Γκάο, στο Μάλι, σύμφωνα με Αλγερινό αξιωματούχο.
Το ιδιωτικό αλγερινό τηλεοπτικό κανάλι Elnahar μετέδωσε πως το αεροπλάνο συνετρίβη αφού πέρασε στον εναέριο χώρο του Νίγηρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο για την πληροφορία αυτή.
Νέο θρίλερ με επιβατικό αεροσκάφος είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Πέμπτης. Αεροπλάνο της ισπανικής Swiftair, που ήταν ναυλωμένο από την Air Algerie και εκτελούσε πτήση από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι με 110 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα, χάθηκε από τα ραντάρ.

Το αεροσκάφος, τύπου MD83, είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντουγκού, και επρόκειτο να προσγειωθεί στο Αλγέρι στις 05:10 (τοπική ώρα), όμως 50 λεπτά μετά την απογείωση χάθηκε η επαφή με τον πύργο ελέγχου.

«Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του» ανακοίνωσε η αλγερινή αεροπορική εταιρεία, την οποία επικαλείται το αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS.

«Η Air Algerie ενημερώνει πως οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας είχαν την τελευταία επαφή με την πτήση AH 5017 που συνδέει το Ουαγκαντούγκου με το Αλγέρι σήμερα 24 Ιουλίου στη 1:55 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 50 λεπτά μετά την απογείωσή της» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι έχει θέσει σε εφαρμογή «σχέδιο έκτακτης ανάγκης».Πηγή της Air Algerie, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το αεροσκάφος βρισκόταν κοντά στα σύνορα της Αλγερίας όταν ζητήθηκε από τον πιλότο του να αλλάξει πορεία λόγω χαμηλής ορατότητας και προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο σύγκρουσης με άλλο επιβατικό αεροσκάφος που βρισκόταν στην περιοχή. Η απώλεια επαφής σημειώθηκε μετά την αλλαγή πορείας.

Η Air Algerie πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως προς και από την Ουαγκαντούγκου.

Newsroom ΔΟΛ