Time: Ο Β’ Ψυχρός Πόλεμος και η σκοτεινή τέχνη του Βλαντιμίρ Πούτιν

«Η Δύση χάνει το επικίνδυνο παιχνίδι του Πούτιν»

Ουάσινγκτον
«Β’ Ψυχρός Πόλεμος»: Την πολιτική πραγματικότητα πίσω από την ουκρανική κρίση αποτυπώνει το εξώφυλλο του περιοδικού Time, στο οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν βαδίζει αποφασ

Time: Ο Β' Ψυχρός Πόλεμος και η σκοτεινή τέχνη του Βλαντιμίρ Πούτιν

ιστικά στη σκιά του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών έπειτα από «ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία». Η Δύση χάνει το επικίνδυνο παιχνίδι του Πούτιν, γράφει το Time.

Την αδυναμία Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρώπης να αποδώσουν ευθύνες και να τιθασεύσουν τον Ρώσο πρόεδρο και τη φιλοδοξία αναβίωσης της ρωσικής επιρροής διεθνώς καταγράφει ο δημοσιογράφος Σάιμον Σούστερ και εξηγεί γιατί κάθε διεθνής κρίση τον καθιστά ισχυρότερο.

«Ο τσάρος του 21ου αιώνα έχει κατακτήσει τη σκοτεινή τέχνη της πρόκλησης κρίσεων που μόνο ο ίδιος μπορεί να επιλύσει, κατ’ επέκταση οι ηγέτες της Δύσης βρίσκονται στη θέση τη μία στιγμή να τον επικρίνουν και την επομένη να τον παρακαλούν» γράφει δίνοντας ως τέλειο παράδειγμα πέραν της ουκρανικής κρίσης τον συριακό εμφύλιο.

«Μία ολόκληρη γενιά Δυτικών μεγάλωσε με την ευτυχή πεποίθηση ότι ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε καιρό πριν και η ειρήνη είναι το προδιαγεγραμμένο μέλλον της Ευρώπης». Ή μήπως όχι;…

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ