52 χρόνια χωρίς την Μέριλιν…

Στις 5 Αυγούστου του 1962, η απόλυτη ξανθιά, η γυναίκα που πόθησαν οι άντρες σε όλον τον πλανήτη, ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος των Η.Π.Α, Τζον. Φ.Κένεντι, …
πέρασε στην αιωνιότητα. Ήταν η ημέρα που η οικονόμος της τη βρήκε να κείτεται γυμνή στο κρεβάτι της με ένα άδειο μπουκάλι από υπνωτικά χάπια στο πλευρό της. Η Μέριλιν ήταν μόλις 36 ετών.

Ο τοπικός ιατροδικαστής, που καλέστηκε για να γνωματεύσει σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου της, έκανε λόγο για πιθανή αυτοκτονία. Από τότε χιλιάδες σενάρια σχετικά με τον θάνατό της έχουν γραφτεί. Πιο πρόσφατη είναι η εκδοχή των συγγραφέων Τζέι Μαργκόλις και  Ρίτσαρντ Μπάσκιν που μέσα από το βιβλίο τους, «The Murder of Marilyn Monroe: Case Closed» υποστηρίζουν ότι το σχέδιο εξόντωσης της Μέριλιν εκτελέστηκε από τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι σε συνεργασία με τον ψυχιάτρο της, Δρ. Ραλφ Γκρήνσον. Όποια και αν είναι η αλήθεια, η Mέριλιν πενήντα δύο χρόνια μετά τον θάνατό της, συνεχίζει να ιντριγκάρει και να ξαφνιάζει με άγνωστες πτυχές της ζωής της που έρχονται στη δημοσιότητα. Όπως αρμόζει σε μία μυθική σταρ.

Δείτε φωτογραφίες που τράβηξε ο προσωπικός της φωτογράφο George Barris, μόλις έναν  έναν μήνα πριν «φύγει» από τη ζωή.

                                      Πηγή : protothema.gr