Πούτιν καλεί Ερντογάν που κατηγορείται για “προεκλογική χρήση κρατικού χρήματος”

Για αθέμιτη χρήση κρατικών πόρων στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για την προεδρία κατηγορούν τον Ταγίπ Ερντογάν οι εκλογικοί παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία την Ευρώπη.

“Κρατικοί πόροι προσέφεραν στον πρωθυπουργό ένα πλεονέκτημα”, Η Όσα Λίντεσταμ, σουηδέζα βουλευτής και μέλος της αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Τουρκία υποστήριξε ότι ο Ερντογάν “είχε πλεονέκτημα μέσω κρατικών πόρων.

Μεροληπτική χαρακτηρίζουν και την προβολή του από τα τουρκικά ΜΜΕ:
“Κυριαρχούσε στην κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης και αυτό ήταν σχεδόν σίγουρα προς όφελός του”, δήλωσε η Αλεκνάιτε Αμπράμκιενε, λιθουανή βουλευτής.

Συγχαρητήρια από Πούτιν και Μέρκελ

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος ηγέτης συνεχάρη τον Τούρκο ομόλογό του για τη νίκη του στις πρώτες στην ιστορία της Τουρκίας παλλαϊκές εκλογές προέδρου, κατά την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

«Οι ηγέτες Ρωσίας και Τουρκίας εξέφρασαν την ελπίδα να συνεχιστεί η περαιτέρω ανοδική ανάπτυξη των σχέσεων στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην τηλεφωνική συνομιλία παρενέβη διατυπώνοντας επίσης τις ευχές του ο πρόεδρος της Κιργιστάν Αλμαζμπέκ Αταμπάεφ, ο οποίος βρέθηκε επίσης στο Σότσι και είχε συνομιλίες με τον αρχηγό του ρωσικού κράτους.

Για την «μεγάλη σημασία» την οποία αποκτά η Τουρκία, λόγω των δύσκολων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή κάνει λόγο η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά της προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χθες εξελέγη Πρόεδρος της Τουρκίας.

«Την Γερμανία και την Τουρκία συνδέει συνεργασία στενή και γεμάτη εμπιστοσύνη. Αποτελεί προσωπικό μου στόχο η περαιτέρω εμβάθυνση των παραδοσιακών φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας από κοινού μαζί σας, για την ευημερία των πολιτών μας», αναφέρει η κυρία Μέρκελ και εύχεται στον κ. Ερντογάν καλή επιτυχία .

ΠΗΓΗ:Onalert.gr