Ισλαμικό Κράτος: «Σκοτώστε Αμερικανούς και Ευρωπαίους πολίτες»

Βαγδάτη, Ιράκ
Το Ισλαμικό Κράτος (IS) καλεί τους υποστηρικτές του να σκοτώσουν πολίτες -κυρίως Αμερικανούς και Γάλλους- των χωρών που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών σε μήνυμα μίσους που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.«Εάν μπορείτε να σκοτώσετε έναν Αμερικανό ή ευρωπαίο άπιστο -κυρίως κακούς και βρωμερούς Γάλλους- ή έναν Αυστραλό ή Καναδό, ή οποιονδήποτε πολίτη χώρας που συμμετέχει στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, στηριχθείτε στον Αλλάχ και σκοτώστε τον με οποιονδήποτε τρόπο» δηλώνει ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους σε μήνυμά του που δημοσιεύθηκε στο Ίντερνετ σε πολλές γλώσσες.

Τρόμο και θάνατο σπέρνουν οι τζιχαντιστές σε Ιράκ και Συρία   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Τρόμο και θάνατο σπέρνουν οι τζιχαντιστές σε Ιράκ και Συρία (Φωτογραφία: Associated Press )

«Σκοτώστε τον άπιστο, είτε είναι στρατιωτικός είτε πολίτης» λέει.

Το ακουστικό μήνυμα στα αραβικά, που συνοδεύεται από μεταφράσεις στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα εβραϊκά, δίνει οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους μπορούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή χωρίς στρατιωτικό εξοπλισμό.

«Χτυπήστε το κεφάλι του με μία πέτρα, σφάξτε τον με ένα μαχαίρι, πατήστε τον με το αυτοκίνητό σας ή σπρώξτε τον από ψηλά, στραγγαλίστε τον ή δηλητηριάστε τον» δηλώνει.

Στο ίδιο μήνυμα, ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι καλεί τους ισλαμιστές μαχητές στη χερσόνησο του Σινά να κλιμακώσουν τις επιθέσεις κατά των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας και «να συνεχίσουν τους αποκεφαλισμούς».

«Παγιδέψτε τους δρόμους με εκρηκτικά. Επιτεθείτε στις βάσεις τους. Κάντε επιδρομές στα σπίτια τους. Κόψτε τους τα κεφάλια. Μην τους αφήσετε να αισθανθούν ασφαλείς» λέει ο ίδιος.

Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους επαινεί τους ισλαμιστές μαχητές στην Αίγυπτο για τις επιθέσεις τους εναντίον «των φρουρών των Εβραίων, των στρατιωτών του Σίσι, του νέου φαραώ της Αιγύπτου».

Μέλος της οργάνωσης Μπάιτ αλ-Μάκντις, η οποία έχει σκοτώσει εκατοντάδες μέλη των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας τον τελευταίο χρόνο και πρόσφατα εξέφρασε την υποστήριξή της προς το IS, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει προσφέρει στην ισλαμιστική οργάνωση οδηγίες για αποτελεσματικότερη δράση.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικών, έχουν παραδεχθεί ότι υπάρχει συντονισμός ανάμεσα στις ένοπλες ισλαμικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή του Σινά και στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά έχουν αρνηθεί την παρουσία τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό