Εκτός 100 δόσεων ΕΝΦΙΑ και ληξιπρόθεσμες

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία με την νέα – τροποποιημένη ρύθμιση για τις 100 δόσεις η οποία μετά τις αντιδράσεις της τρόικας περιλαμβάνει μόνο τις ληξιπρόθεσμες όφειλες μέχρι την 1η Οκτωβρίου καθώς και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Οι υπόλοιπες όφειλες φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ θα μπορούν να ενταχθούν μόνο στις υφισταμένες 12 έως 24 δόσεις.

Επίθεση στον Υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε στη Βουλή ο Απόστολος Κακλαμάνης κατηγορώντας τον Γκίκα Χαρδούβελη για απαξίωση της Βουλής και διαμηνύοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη τροποποιημένη ρύθμιση για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

«Πιστεύω ότι ήταν ένα παιχνίδι διαπραγμάτευσης» είπε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καραογλου. «Εγώ ως βουλευτής βλέπω συνολικά το θέμα… 31/12 τελειώνουν τα μνημόνια» πρόσθεσε.

«Μπορούσε να σταθεί κράτος με αυτή τη ρύθμιση; Αν υπάρχει οικονομολόγος που λεει ότι μπορεί, να μας το πει» δήλωσε στον σταθμό μας ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου αναφερόμενος στη ρύθμιση που αποσύρθηκε.

Ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας και της πολιτικής αναξιοπιστίας η απόσυρση της διάταξης για τη ρύθμιση των χρεών προς τις εφορίες, μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφισή της και μόλις λίγες ώρες πριν ανοίξει το σύστημα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Με λεονταρισμούς και μεγαλοστομίες δεν ασκείται πολιτική», αναφέρει με ανακοίνωσή της ΔΗΜΑΡ κάνοντας λόγο για συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης μπροστά στις πιέσεις της τρόικας.