Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας: 6.000 αστυνομικοί επί ποδός για το Πολυτεχνείο

Αστακός έχει γίνει το κέντρο της Αθήνας, καθώς από σήμερα ξεκινούν οι τριήμεροι εορτασμοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης 18/11/2014,ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι επιτελικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να επέμβουν σε περίπτωση που σημειωθούν επεισόδια.

Ήδη από την Τετάρτη το βράδυ έκλεισαν οι πόρτες της Νομικής, της Πρυτανείας και της ΑΣΟΕΕ και δυνάμεις των ΜΑΤ φρουρούν εξωτερικά τα κτίρια, κάτι που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις τόσο των φοιτητών, όσο και αρκετών πανεπιστημιακών.

Το κλίμα είναι ήδη αρκετά τεταμένο μετά τα επεισόδια της Πέμπτης και όλοι ελπίζουν να μην έχουν συνέχεια.

Πάντως, για όποιον θέλει να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας, καλό είναι να γνωρίζει ότι αυτό θα είναι απροσπέλαστο, μιας και από σήμερα, Σάββατο τίθενται σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα μέχρι την Κυριακή να είναι κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο και ως την Πλατεία Κάνιγγος.

Τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα επεκταθούν και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Έτσι, κλειστή θα είναι η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Πατησίων, η Σταδίου, η Βασ.  Σοφίας, καθώς και όλες οι κάθετοι και παράλληλοι αυτών οδοί.

Επίσης θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ, ενώ τη Δευτέρα το μετρό την ώρα της πορείας δεν θα κάνει στάση στους σταθμούς από το Σύνταγμα έως το Μέγαρο Μουσικής.

Η Τροχαία, παρακαλεί τους οδηγούς από το Σάββατο έως τη Δευτέρα να αποφύγουν την κίνηση και την στάθμευση των αυτοκινήτων τους στο Πολυτεχνείο, στους χώρους γύρω από την Αμερικανική Πρεσβείακαι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Πηγή: Star.gr