Λασποβροχή και καταιγίδες – Σάρωσε τα Γιάννενα η κακοκαιρία – Που θα χτυπήσει σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση

Βροχή και λασποβροχή, καταιγίδες και νοτιάδες. Η κακοκαιρία που σάρωσε ήδη Ήπειρο και Θεσπρωτία δεν υποχωρεί αλλά σήμερα θα πλήξει όλη τη χώρα! Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, πότε υποχωρούν τα φαινόμενα.

Σήμερα περιμένουμε η κακοκαιρία με τις λασποβροχές και τις ισχυρές καταιγίδες να πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Εντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα Γιάννενα, στην Ηγουμενίτσα, στην Άρτα, στην Πρέβεζα, στο Αγρίνιο, στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Καρπενήσι, στη Λαμία, στη Θήβα, στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, στη Καβάλα, στην Αλεξανδρούπολη, στη Λήμνο, στη Σαμοθράκη, στη Μυτιλήνη και στη Χίο.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, τοπικά εως 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από το Ιόνιο οι άνεμοι θα αρχίσουν να γυρίζουν σε βοριάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 εως 14 βαθμούς αλλά το πρωί στις ορεινές περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα κεντρικά θα κυμανθεί απο 10 εως 15 βαθμούς αλλά στα νότια ηπειρωτικά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 εως 22 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 13 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που θα δυναμώσουν από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 14 βαθμούς κελσίου.

ΠΗΓΗ:newsIt.gr