Δείτε το πραγματικό… Στρουμφοχωριό

Σε ένα χωριό της Ανδαλουσίας «διαμένει» ο Μπαρμπα- Στρουμφ και η παρέα του.

Ανδαλουσία: Γενέτειρα του φλαμένκο, των ταυρομαχιών, του «Φίγκαρο», του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, του Πάμπλο Πικάσσο και του Αντόνιο Μπαντέρας. Παραθαλάσσια περιοχή με πρωτεύουσα τη Σεβίλλη και τις παραλίες Costa de Almería, Costa de la Luz, Costa Tropical και φυσικά τη κοσμοπολίτικη Costa del Sol να γίνονται πόλος έλξης για εκατομμύρια τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ισπανίας.

Η Ανδαλουσία, όμως, εκτός από τη Σεβίλλη, τη Μάλαγα, τη Κόρντοβα και άλλες περιοχές είναι γνωστή και για το… Στρουμφοχωριό.
Το 2011 στα βουνά της Ανδαλουσίας πάνω από τη περιοχή Μαρμπέγια, ένα μικρό χωριό βάφτηκε… μπλε!

Ο αρχικός στόχος ήταν η προώθηση της ταινίας «Τα Στρουμφάκια», αλλά στη συνέχεια οι μπλε αυτές αποχρώσεις άρεσαν στους κατοίκους, οι οποίοι αποφάσισαν να τους κρατήσουν.

Το χωριό Júzcar ήταν κάποτε ένα από τα φημισμένα Λευκά Χωριά της Ανδαλουσίας , με ιστορικούς οικισμούς που φέρνουν στα δικά μας κυκλαδίτικα νησιά και ξεχωρίζουν από το ίδιο «ασβεστωμένο» μοτίβο με μια «κόκκινη πινελιά» στις σκεπές τους από τα κεραμίδια.

Ο «λευκός αυτός καμβάς» ενθουσίασε τους υπεύθυνους της Sony και αποφάσισε να ζητήσει από τον δήμαρχο να συμπεριλάβει το χωριό του στη καμπάνια της ταινίας. Οι κάτοικοι στην αρχή εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, αλλά όπως βλέπουμε όχι μόνο το συνήθισαν αλλά τους αρέσει, αφού χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται τη περιοχή για να δουν το χωριό του Μπαρμπα- Στρουμφ, του Χουζούρη και των άλλων χαρακτήρων.

στρουμφ1 στρουμφ2 στρουμφ3

Πηγή: Fortunegreece.com