Γιατί οδηγούμαστε σε αδιέξοδο με το κλίμα πολιτικής έντασης που καλλιεργείται.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΚΚΙΝΑΡΗ

Παιδίατρος-Συγγραφέας

Προφανώς η τακτική που ακολουθείται για  την εξεύρεση των απαιτούμενων ψήφων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή,ώστε να παραταθεί ο βίος της Κυβέρνησης,έχει οδηγήσει σε ακραία πόλωση το πολιτικό σύστημα και έχει ανασύρει επιχειρήματα,που βλάπτουν την οικονομία της χώρας.Μάλιστα αυτά τα ίδια τα επιχειρήματα τα χρησιμοποιεί και η τρόικα για να μάς κουνάει το δάχτυλο και να μάς υπενθυμίζει πως είμαστε αποικία χρέους.

Αν επομένως  δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ,θα πάμε σε εκλογές με το επιχείρημα του επερχόμενου μαινόμενου Λαφαζάνη!
Οι συγκυβερνώντες λοιπόν,αν αποτύχουν να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας,με τα συνθήματα που υιοθέτησαν θα οδηγήσουν το τόπο σε πλήρες αδιέξο,γιατί ούτε οι ίδιοι θα κερδίσουν τις εκλογέςαλλά και ούτε θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση,αφού η νέα Βουλή θα είναι πεντακομματική και κανένας δε θα συνεργάζεται με κανέναν,ενόψει νέας εκλογικής αναμέτρησης!
Και τι πρέπει να γίνει;
Αυτό ίσως που σήμερα φαντάζει ανέφικτο:Να αλλάξουμε σελίδα,να αποχωρήσουν όσοι προσπάθησαν να “σώσουν”τον τόπο και να βασιστούμε σε εκείνους που είναι πρόθυμοι να καθήσουν σ’ένα τραπέζι,να συνομιλήσουν και  να απαιτήσουν ρήτρα ανάπτυξης από τους δανειστές μας.
Γιατί τι θα σημαίνει αν οι κάλπες δεν αναδείξουν νικητή;
Αυτό δε θα σημαίνει πως ο αμήχανος λαός ζητάει  επιτέλους συνεννόηση
για να υπάρξει διέξοδος;